Каква козметика да използваме за супер полезна парна баня

Каква козметика да използваме за супер полезна парна баня

Даването на влага и почистването на мъртвия кожен слой са особено важни и необходими, когато времето навън е толкова студено, че се напукваме и сковаваме. Често избираме да отмаряме в сауната без да подозираме, че ако не използваме правилните продукти можем да навредим повече на епидермалния слой, отколкото да му помогнем. Заедно с изхвърлянето на токсините от тялото си, с потта се отърваваме и от ценни минерали и соли, които държат кожата ни млада и еластична.

20 минути в сауната са напълно достатъчни, за да подобрим кръвообращението си и да се прочистим от всички натрупани шлаки от обилните празнични вечери. За да извлечем ползи от парната баня трябва да подготвим тялото с няколко продукта. Те проникват поетапно и оказват положително влияние. Единственото правило е жените с разширени вени да ходят на суха въглеродно-двуокисна баня, чиято температура не минава границата от 50 градуса. Козметичните изделия, които ви препоръчваме горещо за релакс на горещо са: Подхранващо и хидратиращо олио за тяло с арганово масло Skin So Soft (Avon, 9.90 лв.), сухо олио за тяло Ultimate Beauty Oil (Garnier, 16.90 лв.), ексфолииращ сапун "Шведска СПА терапия" (Oriflame, 2.50 лв.), възстановяващ крем за тяло с какаово масло (Avon, 4.50 лв.), ексфолираща маска за лице Anew Vitale (Avon, 9 лв.), интензивно хидратираща гел-маска Aqua-Rhythm (Oriflame, 14.90 лв.), подсилваща терапия за коса с арганово масло Advanced |Technique (Avon, 9.90 лв. за комплект), маска за коса "Мед & мляко" – Злато (Oriflame, 12.90 лв.), възстановяваща маска за коса Phytokeratine (Phyto, 50 лв.).

Всички те са извлечени дарове от природата и се нанасят преди влизане в сауната с нежни масажни движения. Преди да се потопите в „мъгливото“ помещение е добре да ги отстраните. Хубаво е да се влиза в сауната с чисто тяло от хигиенна гледна точка. Единствено маската за коса може да стои върху гривата ви, докато си отпочивате в банята при условие, че главата ви е покрита с шапка или хавлия. Трябва да се знае, че топлината подсилва ефекта от козметиката и попивайки в кожата и фоликулите на главата прави чудеса! След изпиването на влагата от кожата и тялото трябва да се възстанови до полезните нива. Това става с нанасяне на лосион за тяло с приятен аромат и пиене на вода, сокове и чайове. 

Снимка: www.plunhof.it
Автор: Dani

Каква козметика да използваме за супер полезна парна баняРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)