Как се гримира "падналия" клепач

Как се гримира "падналия" клепач

Ако имате т. нар. „паднал клепач“ навярно ви е много трудно да гримирате очите си. Каквито гримове и техники да ползвате, не се получава!

Тъй като клепачът на практика е скрит, то вашата задача е с помощта на сенките да създадете илюзия, че около очите ви има много място. Направете така, че очите ви да изпъкнат.

Започнете с нанасянето на сенките

Би трябвало да комбинирате няколко нюанса сенки, но не в светлата гама. Нанесете светъл нюанс сенки в по горния клепач и във вътрешните ъгли. Разнесете добре. С четка за опушен грим нанесете по-тъмни сенки над и в сгъвката на клепача. Това ще създаде илюзията, че клепачът ви е голям.

Използвайте най-тъмният нюанс от палитрата, за да оцветите външните ъгли на очите, като не излизате извън очертанията на очите, а нанесете нагоре, почти под прав ъгъл. Нанасяйте от външния ъгъл навътре като прокарате четката по сгъвката и над нея на около 1/3 от клепача. Върху веждите нанесете озаряващи сенки.

Очна линия

По-вероятно е да сгрешите с употребата й, но ако сте решили да я ползвате, то се налага да очертаете и водната линия на окото. Върху долния клепач, точно под миглите нанесете тъмни сенки, а във водната линия използвайте очна линия със светъл тон.

Никога не пропускайте спиралата. Именно тя „отваря“ окото.

Снимка: assets.bg-damma.com
Автор: Stefi

Как се гримира "падналия" клепачРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)