Как да си правим лек грим като професионалисти

Как да си правим лек грим като професионалисти

Гримът „Без грим“ не е толкова лесен за направа, както звучи. Всъщност прецизното нанасяне на боички върху лицето, така че да не си личат натрапчиво на дневна светлина си има майсторлък. Триковете за боравене с телесните нюанси бяха запазена марка само за професионалистите досега. Те обаче не се притесниха да издадат тайната на занаята си за всички дами, които обожават да изглеждат естествено, въпреки съвсем нормалната си мания по козметиката.

Гримьорът на козметичната марка Bobbi Brown – Касандра Гарсия споделя, че има няколко основни правила в съвършеното поставяне на грима. Казва, че всичко започва от правилната основа. Препоръчва за мазна кожа да се използват само обезмаслени продукти, а за суха посочва хидратиращ фон дьо тен и тониращ крем. Предупреждава, че не бива да се прекалява в цвета, нито в количеството, защото лицето става сякаш покрито с маска.

Специалистката разкрива, че можем да изберем правилния руж за скулите според нюанса на устните си. Казва, че бронзанти за допълнителен блясък се слагат не, за да ни направят лъскави като коледни играчки, а само колкото да изравнят тена ни. И подчертава, че се използва един и същ продукт за шията, лицето и деколтето.

Касандра съветва да не бъркаме блясъка с хайлайтера. Обръща внимание, че прекалено светлите нюанси оставят бели петна по кожата на лицето, които се забелязват. Казва обаче, че ако съумеем да изберем най-подходящия за цвета на кожата ни серум ще направим чудеса. Според нея брилянтният завършек на подобна процедура се състои в подмладяване и засияване на изражението. Сравнява избистрянето на тена с подобен продукт с придобиване на още една идея чар и магнетичност. Относно веждите съветва да ги коригираме с моливи или сенки, които са с един тон по-тъмни от цвета на косата ни. Също така препоръчва да използваме четка за нанасяне на пълнежа на веждите, а не молив, за да не се разграничава цвета прекалено много.

Експертката по красота изтъква, че много често на заетите дами им се налага да нанасят червило без да имат възможност да се огледат в огледало и излизат извън контура на устните си. За да не ходим като картини на Пикасо из града трябва да намерим нашия нюанс за червило. Това означава, че трябва да погледнем естествения си на устните и да изберем същата гама, само че в по-тъмен или ярък оттенък. Професионалистката добавя, че кремообразната формула на червилата е по-практична от сухата.

За очите съветва да избираме един цвят, когато бързаме, но той да бъде един нюанс по-тъмен от цвета на ириса ни. Тоест, ако имаме кафяви очи спокойно можем да си спретнем приглушен макиаж с опушен грим в кафяво или тъмносиво. Сините и зелените очи търпят експериментиране и смело изреждане на разнообразието в палитрата.

Нещото, което прави очите ни по-отворени и изразителни това е черният туш на спиралата. През деня е добре да слагаме от нея само по един слой, но вечер можем да попрекаляваме с 2 или няколко.

 

Снимка: static.becomegorgeous.com
Автор: Dani

Как да си правим лек грим като професионалистиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)