Ето кой продукт ще ти стане любим щом се научиш да го използваш

Ето кой продукт ще ти стане любим щом се научиш да го използваш

Нанасянето на грим като истински професионалисти не е особено лека задача. Точно затова всяка трета дама избягва използването на хайлайтнер, очна линия и молив за устни. Поставянето им изисква устойчивост на китката и доста упражнения. В миналото преди да се появят ботокса, хеулороновата киселина и силикона дамите обичаха да очертават устните си с моливи извън контурите, за да им придават преувеличен обем. Резултатът обаче не беше толкова успешен и красив, колкото те си мислеха. Да не говорим за неправилното комбиниране на светло червило с тъмен молив, което свиваше устата като кокошо дупе. Какви времена са били това, че така не се е намерил един авторитет, който да каже: „Скъпи момичета, така не се прави!“?!

Днес вече има достатъчно информация за правилното използване на молива за устни. Всъщност той е един от продуктите, които могат да се използват като мултифункционални. Това означава, че от обикновен молив за устни се превръща в червило, сенки и дори руж, стига да е в подходящ нюанс. Ще видиш, че ако усвоиш техниките за правилното му нанасяне ще се пристрастиш към употребата му. Особено като вземем предвид колко малко пространство заема в дамската ни чантичка.

С няколко лесни движения можеш да се превърнеш в истинска красавица. Причината е, че моливът лесно може да скулптурира лицето. Стига да избягваш следните грешки:

- неподходящ цвят – в това число попадат предимно онези, които са прекалено тъмни. По-светлите поне имат някакъв блясък, който ни придава момичешки чар. Дори да избереш тъмен молив имай предвид, че и червилото трябва да е тъмно. Нали се разбрахме да не се превръщаме в гротески от миналото. Затова вземи молив, който да е с един или два нюанса по-тъмен от червилото и задължително подходящ за твоя тип кожа. Целта на молива е да очертава красиви устни и да подготвя формата им за поставяне на червилото.

- размазване – има по-твърди и по-меки моливи, също като в рисуването. Затова трябва да се внимава да не се излиза извън контура на устата. Иначе ще стои неестествено, сякаш има деформация. За неволно направени петна по кожата, извън устните може да се използва памучен тампон за отстраняване или коректор за прикриване.

- дебели линии – те са грозни и оставят околните с въпроса „тази за какво е използвала и червило като е можела да си оцвети устните само с молива?“. Моливът както казахме само трябва да оформя желаната от нас конструкция на устните и да прави очертанията им по-ясни, за да изглеждат пухкави. Линиите не трябва да са прекалено тънки или дебели, нито пък прави, а да следват плавно извивките на устните. Моливът често е бил пренебрегван в историята на козметиката, но всъщност жените, които не могат да се похвалят с перфектна сърцевидна форма на устните си знаят, че той върши чудеса също като спиралата за мигли.
 

Снимка: www.asklubo.com
Автор: Dani

Ето кой продукт ще ти стане любим щом се научиш да го използвашРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)