Екстремно разкрасяване за поспаливите дами

Екстремно разкрасяване за поспаливите дами

Сутрешното ставане не е проблем само за вас. Всички работещи дами, които трябва да носят 5 дини под една мишница заради бързото развитие на света и живота си страдат от хронична преумора. Алармата звъни и онемява, а ние си повтаряме „хайде само още 5 минутки“. После отваряме очи заради добрия стар биологичен часовник, който ни предупреждава, че закъсняваме и със свито сърце установяваме, че пак сме се успали. Сърцебиене разтреперва цялото ни тяло, ръцете започват да треперят и изпадаме в ужас от мисълта, че няма да имаме време да се приведем с нормален човешки облик без да се издъним за пореден път пред шефовете.

Модата е кучка, когато жената бърза. Има толкова голямо разнообразие от дрехи и гримове, че чак да се объркаш. А разполагаш с не повече от 10 минути, за да си направиш сутрешния тоалет, да се облечеш и да отпиеш поне една глътка от животоспасяващото кафе. Ето няколко съвета как можете да избегнете прединфарктната ситуация с приготвянето сутрин и да се поберете в минутите.1. Баня – докато сте яхнали порцелановия кон може спокойно да срешете косата и да я прикрепите с няколко фиби или ластик, в случай че няма да е приятна гледка пусната. Ако е мазна бързо впръскайте сух шампоан в корените и разтъркайте, за да стане за секунди като току-що измита. Миенето на зъби и лице трябва да стане екстремно, но все пак качествено. Няма време за тежък грим, затова избираме само BB или CC крем и го разстиламе с ръка по лицето. Слагаме малко, колкото да прикрием следите от възглавницата и умората под клепачите. Идва ред на 1 слой спирала и още един блясък за устни. За руж няма време, затова разчитаме бузите ни да порозовеят от студа навън и от бързането към работното място.


2. Дрехи – при екстремни ситуации залагаме на класически комбинации – бяла риза + черен панталон. Ако службата ни няма наложен строг дрескод обуваме дънки и изчистена фланелка. Друго предложение е пола молив, поло с ръкав до лакътя и евентуално жилетка. Докато се обличаме прехвърляме през паметта си какви обувки имаме и избираме мисловно най-подходящите. Ако сме се успали твърде много обличаме дрехите от предишния ден, но само ако позволяват втора употреба преди да бъдат хвърлени в коша с прането.

3. Закуска – няколко бисквити или сухар, придружени с 2-3 глътки кафе ще закърпят положението за поне 2 часа преди коремът да започне да къркори и да ви излага пред колегите.

И след това ненормално и изтощително препускане още преди да е започнал денят ще имате едно на ум, че за делничен ден успиването е недопустимо.

 

Снимка: bettylivin.files.wordpress.com
Автор: Dani

Екстремно разкрасяване за поспаливите дамиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)