Уникална коледна украса за прозорците от сапун

Уникална коледна украса за прозорците от сапун


Украсихме елхата, подредихме чорапките над камината, подредихме коледните сувенири, а сега да помислим какво да направим и с прозорците. По магазините за коледна украса се продават спрейове, които за съжаление са адски трудни за отстраняване. Затова предлагаме да нарисувате снежинки, снежни човеци, дръвчета, и къщички с помощта на сапун. Но той не трябва да е обикновен, а е добре да съдържа крем, за да се разстила по-лесно по гладкото стъкло и да оставя плътен бял отпечатък.

Пък и нали знаете, че малчуганите обожават да драскат у дома навсякъде. Сега им предложете заедно да изпълните приятната задача с рисуването по прозореца и ще бъдат най-щастливите на света през следващия половин час. Дайте им по един сапун в ръцете и само стойте и им гледайте реакциите. Неописуемо е колко креативни стават малките съкровища щом някой им разреши да правят нещо иначе нередно.

С помощта на нож трябва да издялкате няколко остри върха, които ще ви служат като четки за рисуване. Направете от сапуна нещо като призма. Дайте шаблони на децата, които искат да се научат да чертаят прецизно. Или пък ги оставете да импровизират на воля. След празниците украсата се измива от прозорците само с малко топла вода и веро за миене на чинии.  

Снимка: assets.mochithings.com
Автор: Dani

Уникална коледна украса за прозорците от сапунРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)