Саксия в бутилка

Саксия в бутилка

За вредата от газираните напитки сме говорили много и ще продължим да предупреждаваме, но сега ще се занимаем със съдбата на пластмасовите бутилки. Ако всеки път се чудиш какво да ги правиш и те гризе съвестта, че и ти допринасяш за замърсяването на околната среда вече можеш да спиш спокойно.

Предлагаме ти интересна идея за използването им. Може да покриеш цяла стена със саксии от бутилки. Просто трябва да пробиеш бутилката от едната страна и да изрежеш достатъчно пространство за засаждането на цвете, подправка или салата.

Напълни бутилката с пръст и затвори гърлото й с капачката, за да е уплътнена добре и да няма течове. След това внимателно засей растението и завържи чисто новата си саксия за канапено въженце. Можеш да нанижеш бутилките преди да ги напълниш на въженцето.

Пробиваш по две дупки до гърлото и по две до дъното й и я застопори да не мърда като направиш възли по въженцето. След това подреди колкото си бутилки пожелаеш и ги окачи на терасата или във всекидневната си. Ако разполагаш със стъклени бутилки можеш и тях да вкараш в употреба. Изрязването става по-трудно. Може да пробваш с чупене и каквото сабя покаже.

Това е страхотен еко дизайн, който ще освежи дома ти и ще промени мисленето ти. Може да повлияе и на близките ти. Идеята е взаимствана от бразилския проект за рециклиране Home Sweet Homе.

Всичко е започнало, когато група ентусиасти и природозащитници са минали през домовете на хората, за да им подарят по няколко от своите еко саксии. Вече е модна тенденция и с нея се заемат всички хора, които искат да живеят в един по-чист и по-добър свят.

Снимка: 4.bp.blogspot.com
Автор: Dani

Саксия в бутилкаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)