Разумни начини да обновяваме гардероба си без да се разоряваме

Разумни начини да обновяваме гардероба си без да се разоряваме

Модата е капризна, жените също. За да сме в крак с тенденциите трябва да харчим нескромни суми за обновяване на съдържанието в гардероба и това изцежда семейния ни бюджет. Все пак не можем да си позволим да харчим само за дрехи и козметика. Ежедневието ни е изпълнено със сметки за какво ли не – интернет, телефон, ток и вода. За щастие се намират много съвети за това как можем да изглеждаме модерни без да се разоряваме.

Един от най-ценните съвети е да се научим да използваме всяко нещо извън предназначението му, за да не се налага да купуваме други. То е като готварството – заменяш един продукт с друг. Дори да не си се представяш в ролята на спестовница само помисли колко хубаво би било да ти остават пари от всяка заплата, с които да си купуваш екскурзии. Тоест няма да плащаш само за пътешествията, а ще инвестираш в личното си щастие и в създаването на спомени.

Ето с какви продукти можеш да подобриш състоянието на сметката си и да се научиш на различни интересни хитрини:

1. Пемза – с нея освен да обтриеш загрубелите участъци на краката си, можеш и да махнеш топчетата, които се завалват по плетените ни дрехи през зимата.

2. Пазарска мрежа – тя е чудесна за пране на деликатни прежди. Просто трябва да пъхнем в нея новия си мъхест пуловер и да оставим останалата работа на пералнята. Така дрехата няма да промени формата си и да се деформира.

3. Сешоар – освен, че помага да оформим гривата си в перфектна форма за излизане навън, може да разширява и обувки. Само трябва да го включим и да обуем обувките с влажни чорапи. Докато поднасяме горещата струя към краката си, обувките ще се отпускат и за няколко минути ще се фиксира новата им форма.

4. Стара четка за зъби – с нейна помощ можем да почистваме до блясък бижутата си. Трябва само малко търкане с препарат за миене на чинии и няколко минутки търпение.

5. Хартия – не, че се случва често, но все пак има шанс някога да се накапем с восък. Тъй като е мазен има само един идеален вариант за отстраняването му. Отгоре на петното се поставя лист хартия, а върху хартията нагорещена ютия. След секунди восъкът се разтапя и попива в хартията. Не оставя и следа от себе си по материята на любимия ни панталон.

6. Лак за коса – пази чорапогащници и прекалено тънки материи от надърпване и късане. Всичко, което трябва да се направи е да се напръска на разстояние около 50 см и да изсъхне. Върху деликатната материя се образува филм, който я пази.

7. Лак за нокти – с негова помощ можем да се презастраховаме от опадване на камъните и дребните детайли от бижутата ни. Само трябва да полираме с него. Закрепя всеки елемент на мястото си.

8. Водка – измива миризмата на нафталин или застояло. Алкохолът е толкова силен, че разгражда плесените. Само трябва да накиснем въпросните дрешки в две части вода, примесени с една част водка за около половин час и няма да има и следа от лоша миризма. И не се притеснявай, че може да смърдиш на алкохоличка. Както знаем, прикритите алкохолици пият водка, защото тя не оставя след себе си мирис.

9. Бял оцет – запазва цвета на дънките след изплакване в него. Ако платът не е истински деним, а някаква пошла имитация определено ще се нуждае от процедурата.

10. Вазелин и стари списания – първият продукт премахва скърцането на обувките, когато са нови. Намазва се леко между кожата и подметката. Остатъците се изтриват, след 15 минути. Дотогава трябва да е попил. Обуваш обувките и ги разхождаш, за да се очупят. Със старите списания пък запазваш формата им. Преди да ги прибереш в кутиите за следващия сезон ги натъпчи със страници от списание.

 

Снимка: i.dailymail.co.uk
Автор: Dani

Разумни начини да обновяваме гардероба си без да се разорявамеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)