Кожата в интериорния дизайн на дома ни

Кожата в интериорния дизайн на дома ни

Наличието на кожа по мебелите и подовете в дома ни е белег за аристократизъм и култ към модата. Освен това този невероятно мек и модерен детайл може да се окаже страшно практичен и комфортен. Топли изключително добре, когато е върху дивана ни и се почиства лесно. Разбира се любителите на кожата смятат, че най-удачната инвестиция, която могат да направят е да похарчат крупна сума пари за естествена кожа. Познава се по това, че от вътрешната страна има власинки от самата обработка на материала. Изкуствената е като кадифе или по-грапава и твърда.

Сега ние ще направим на пух и прах схващанията, които изповядват, че по-добро от естествената кожа няма. Първо тя е скъпа. След като сме уточнили този достатъчно красноречив факт, който може да ни откаже от материала в самото начало е добре да споменем, че не е добре да се мокри. А във всяко второ жилище децата или самите домакини разливат напитки и различни други течности. Истината е, че влагата скапва кожата. Тя може да се свие или напука. При изкуствената няма такава вероятност. Съвсем лесна е за поддържане и далеч няма да ни е яд много, ако случайно направим някоя и друга драскотина.

Мебелните дизайнери находчиво измислят дивани и столове в комбинация с изкуствена кожа. Така обзавеждането ни изглежда по-шик. И както казахме – се поддържа по-лесно. Само с леко влажен парцал можем да изтриваме петна и прах. С изкуствена кожа се правят чудеса. Фирмите производители се заиграват с цветове и начини на обработка. Тя може да бъде направена по-фина и гладка или по-груба и релефна.

Тази година модерни цветове за кожата в дома ни ще са всички разновидности на бежовото и кафявото като се започне от слоновата кост и се стигне до нюанса на горещия шоколад. Причината е, че тази гама се съчетава най-лесно с останалата част от дизайна в апартамента или къщата ни. Много от модните специалисти предпочитат да комбинират и кожа и текстил. В момента са най-популярни калъфките от кожа за възглавници, понеже могат да се свалят и почистват на химическо.

Още едно от предимствата на изкуствената кожа е, че се използва за направата не само на мека мебел, но и за аксесоари като осветителни тела, тапицерии на скринове, облицоване на различни повърхности. Кожата е навсякъде около нас и е най-лесния начин, по който можем да накараме жилището си да се превърне от скучно в ултра модерно и тузарско. Плюсовете, които дава в интериора са забелязани още в славното минало на големите британски владетели.

 

Снимка: www.yeskey.com
Автор: Dani

Кожата в интериорния дизайн на дома ниРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)