Четенето на приказки е ключово за възпитанието

Четенето на приказки е ключово за възпитанието

Най-доброто, което можем да дадем на децата си това е четенето на приказки, смята писателката Марина Фиорато. Тя е наполовина венецианка и в кръвта й тече влечение към историята и литературата. Зад гърба си има опит като актриса, дизайнер, илюстратор и филмов критик. Издала е 4 книги и споделя, че до ден днешен обича да чете приказки на себе си и децата си.

Фиорато разкрива, че приключенията и магиите, за които децата научават от страниците на книгите обогатяват представите и изграждат въображението им. Според авторката родителите могат да помогнат много на рожбите си като им четат приказки и ги държат колкото се може по-далеч от компютрите и телевизията в най-ранна детска възраст. По думите й това предпазва малчуганите от развитие на агресивно поведение и ги прави по-умни. Писателката е категорична, че докато книгите се грижат за интелектуалното израстване на човек, електронната техника кара мозъка му да закърнява. Има две деца – син на 10 години и дъщеря на 8. Заедно с мъжа и децата си живеят в Лондон и прекарвам колкото се може повече време заедно. Марина е категорична, че близостта в семейството е градивна и нищо не може да я замени. Писателката е убедена, че щом едно дете получава любовта и вниманието на родителите си то ще се израства като пълноценна личност без да му липсва нищо и няма да се безпокои от стари, дълбоко скрити травми.

Предстои излизането на последния й роман „Венецианският договор“. Смята обаче да напише и книга-препоръка към млади и бъдещи родители, защото иска да предаде опита, който е натрупала. Струва й се прекалено жалко, че в забързания свят на човек не му остава време дори за собствените му деца, а след години бере плодовете на онова, което е посял и дори не осъзнава грешката си.

 

Снимка: i.dailymail.co.uk
Автор: Dani

Четенето на приказки е ключово за възпитаниетоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)