Как да се пазим от облъчването на електромагнитните полета

Как да се пазим от облъчването на електромагнитните полета

Живеем в епоха на технологиите и интернет пространството. Всичко около нас е компютри и смарт джаджи. Те оказват негативно влияние на здравето ни. С една дума – облъчват ни. Здравните специалисти са категорични, че телефоните, таблетите и лаптопите излъчват „мръсен ток“. Изграждат био поле, което вреди на човека. Има няколко начина да се предпазим от облъчването в ежедневието си или поне да го сведем до минимум. Ето как:

1. Wi-fi – безжичният интернет си създава поле и се натрупва. Кабелното включване към мрежата ни пази от негативните последици и обикалянето по болниците на по-късен етап. Добре е рутерът да се държи на изолирано място. В никакъв случай не бива да се слага в спалня или в дневна зона.

2. Осветлението – никакви компактните флуоресцентни крушки. По-добрият избор са всички флуоресцентните лампи. LED светлините и остарелите крушки, които излязоха от производство. Половината от тях пестят от сметките за тока, както и от рецептите ни с лекарствата.

3. Електропрекъсвачите – трябва да се спазва дистанция от тях. Установено е, че облъчват дори на метър от себе си. Дори таблото да се намира от другата страна на спалнята, това пак не намалява вредните емисии, които ни тровят.

4. Телефони – по-безопасни са стационарните. Колкото и разочароващо да звучи всичко що не е смарт е безопасно. Мобилните излъчват радиация, когато някой ни държи на линията отсреща.

5. Допълнителните екстри – като блутут са поредното острие в гърба. По-добре е да се използват кабели, а не антени. Например да си вкараш слушалката на хендфри-то е малка, но сигурна инвестиция в здравето.

6. На разстояние – трябва да се държат всички компютри и телефони. В никакъв случай не е допустимо да се спи с телефон до главата или поставен на колана на кръста, както правят бащите ни. Държим лаптопа в скута си, за да се наместим по-удобно на дивана, докато лафим с приятели или работим. Специалистите съветват да сменяме ушите си, докато разговаряме, за да не прегрява само едното.

7. Щепселите извън контакта – докато не използваме уредите. Така се пести ток и вредата от тях.

8. Неутрализирането – на облъчените помещения в жилището ни може да стане като се изведат поне половината уреди от тях. Бабите и дядовците ни не повтарят напразно да си пазим очите и да изключваме всичко. Докато мислят как да намалят разходите за електричество те се опитват и да ни предпазят.

Снимка: www.architecturedecor.com
Автор: Dani

Как да се пазим от облъчването на електромагнитните полетаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)