Шопинг терапията е инвестиция в... живота

Шопинг терапията е инвестиция в... живота

Докато едни полудяват от стреса и несигурността в живота си, други пръскат пари, за да си осигуряват дълголетие. Оказва се, че половината население на планетата възприема пазаруването като подобряване на настроението и приповдигане на тонуса. Разбира се, става дума за жените. Мъжете не могат да живеят с мисълта, че са похарчили заплатата си за глезотии и на другия ден няма да има с какво да изведат приятелките си на вечеря. Безпаричието ги плаши и ги състарява преждевременно.

Жанин Уайлз от университета в Оукланд е изследвала над 2000 жени на различна възраст. Установила е, че онези, които пазаруват най-често са по-здрави, по-весели и гледат на живота едва ли не през розови очила. Интересен резултат от проучването на Уайлз е, че мъжете харчат повече от жените за подаръци. Излиза, че дамите пръскат пари, но за себе си. Представителките на нежния пол са представени като големи егоисти и нарциси в това изследване.

Специалистката е стигнала до извода, че по време на пазаруването жените обогатяват социалните си контакти и това ги отърсва от стреса. Джулиана Мансвелт от университета Мейси пък е категорична, че пазаруването облекчава от стресовите ситуации и въздейства като тренировка. Тоест спокойно можеш да пропускаш фитнеса, в случай, че цял ден си обикаляла по магазините на мола.

Доктор Ю-Хун Чан от Националния тайвански научноизследователски институт по здравеопазване потвърждава теорията и смята, че разходките из магазините и пробването на различни дрехи са упражнения като аеробиката – съчетават танцови движения, разтягане и много кардио.

Снимка: ak1.picdn.net
Автор: Dani

Шопинг терапията е инвестиция в... животаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)