Най-посещаваният хотел, който се строи всяка година (видео)

Най-посещаваният хотел, който се строи всяка година (видео)

С идването на декември и наближаването на Коледа и Нова година строителните дейности в Швеция закипяват с пълна сила. Ежегодно там се вдига наново Icehotel. Леденото здание всъщност е огромна скулптура от лед. Тъй като се прави от вода в твърдо газообразно състояние е нужно целият дворец да се изгражда от основите, до най-малките подробности по веднъж на всеки 12 месеца. Заявките за резервация започват да валят още в края на пролетта. Изобщо величественото местенце се радва на огромен интерес и не може да се оплаче от липса на гости.

Проектът се подкрепя дори от местните власти, за които това се оказва потенциална възможност за вливане на милиони евро в хазната. Майсторите на ледената сграда се събират в началото на есента и започват да обмислят дизайна и архитектурните особености на шедьовъра си. За направата на гигантския айсберг със стаи и ресторанти се използват над 1000 тона лед. Той се подрежда и шлайфа край най-северния шведски град Кируна. За посетителите си, хотелът предлага неописуеми преживявания и неповторима атмосфера. Студеничко е в стаите му, но пък за сметка на това има горещи джакузита и кожени постелки в спалните за комфорта на отседналите в тях.

Освен това Icehotel е близо до имението на Дядо Коледа, което се намира в Лапландия. Хотелът е бил измислен през 1990 г. от местното население, за да се привлекат повече туристи в студената държава. Пред шведите възникнал огромният проблем „Как да накараме туристите да дойдат да студуват при нас, след като за същите пари могат да отидат на тропически остров?“. Сетили се, че повечето им курорти вече предлагат услуги като рафтинг, каране на кану, риболов и дори игри за оцеляване. Тогава се появил Ингве Бергквист и решил да помогне с идеята си за построяването на леден хотел.

Докато пътувал по света, Ингве случайно попаднал в японския град Сапоро, където тъкмо правели годишния си леден фестивал. След това забелязал колко много сняг и лед има в Швеция и как никой не ги използва. Пред инженери той описва грандоманските си представи за леден хотел с площ от 5500 кв.м. Не след дълго кристалните стаи стават едно от най-желаните места за вдигане на сватбени церемонии в световен мащаб.

Хотелът отваря вратите си за първите туристи в началото на 12-ия месец от годината. Тогава хората могат да наблюдават полярната нощ. Тогава строителството на зданието все още не е приключило и гостите могат да гледат наживо целия процес по „дялкането“ на стаите им. През април целият разкош се разтапя и се връща в река Торн.


Видео:

Снимка: www.wherecoolthingshappen.com
Автор: Dani

Най-посещаваният хотел, който се строи всяка година (видео)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)