Лековитите рецепти на баба Ванга, прошепнати от Отвъдното

Лековитите рецепти на баба Ванга, прошепнати от Отвъдното

Пророчицата Вангелия от Рупите е излекувала стотици хора със съветите си. Нейните рецепти продължават да се спазват и препредават години след смъртта й. Препоръките й за употребата на определени билки и отвари се смятат за по-ефикасни от най-мощните антибиотици, които съществуват на пазара. Българите все още предпочитат да използват „магиите“ на народната медицина вместо да се доверяват на фармацевтичната индустрия, която няма полза от това хората да са здрави.

Специално за читателките си подбрахме най-популярните и прилагани рецепти на баба Ванга за лечение на различни напасти по човешкото тяло:

1. Отвара срещу артрит и ставни болки - 8 г натриев силицилат се смесват с 20 мл вода. На ден от това лекарство се вземат по 2 супени лъжици. Болките се изострят със спадането на подутините и тогава се предприема мазане на проблемните места с Йодова тинктура по веднъж на ден.

2. Лечение на хемороиди – Върху болното място се поставя компрес с ленено масло и се подменя периодично. Ванга не е отричала операцията като спасение. Препоръчвала е да се търси професионална лекарска помощ при сериозни оплаквания.

3. Кървящи и болезнени венци – със силен оцет се накисват стрити корени от къпина. С разтвора устата трябва да се жабури за около 10-15 дни. Ако не можете да намерите къпина заменете корените с малко сварена дъбова кора, отново накисната в оцет. Продължителността на жабуренето си остана две седмици, докато венците се успокоят и заздравеят.

4. Ето я и култовата рецепта за изцеряване на злокачествени образувания, брадавици и кокоши тръни: Прави се смес от 10 г сяра, 25 мл глицерин и 5 мл оцет. Един път на ден тази смес се налага върху брадавицата или кокошия трън. На пролет се взима мляко на все още неузряла смокиня. С него се маже проблемното място в продължение на 10-15 дни.

5. За нарушения на съня – Прави се каша от 2-3 глави лук и чесън. Сместа се полага върху кърпа и се слага на челото на пациента. Практикува се за около 5-6 вечери и безсънието изчезва.

6. За подсилване на организма срещу анемия – Пие се по една чаша от сварената билка долянка. Приготвя се във вода или вино. В чая трябва да останат корените, стеблото и цветът и се пие около 20 дни.

7. Лекарство срещу мигрена – Прави се смес от 50 мл масло от розмарин се смесва с 5 г камфор и 500 мл спирт. Трябва да се остави да отпочине за около 10 дни, след което за около месец се нанася върху слепоочията с помощта на памук.

8. При болно гърло – Прави се мехлем от корени, стебло, лист и цвят от билката камиляк. Оставят се да покъкрят за няколко минути в прясно мляко. След това напитката се прецежда и се прави гаргара.

Снимка: static.framar.bg
Автор: Dani

Лековитите рецепти на баба Ванга, прошепнати от ОтвъднотоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)