4 категорични знака, че те пра'ят на маймуна

4 категорични знака, че те пра

Не е нужно да си пророк или ясновидка, за да разбереш, че твоичкият се мъчи да те праща за зелен хайвер. Изгледай набързо няколко серии от култовия сериал „Излъжи ме“ и попий от опита на професионалистите, които са разработили цяла наука за улавянето на Пинокио-вци още преди да са им пораснали носовете.

Поведенческият анализатор Лилиан Глас описва в книгата си „Езикът на тялото на лъжците“ най-категоричните симптоми на лъжата. Нейните съвети и разкрития са били използвани за хитовата поредица, която набра главозамайващ рейтин още от първия епизод.

Взаимствахме от сериала най-показателните сигнали, които ще ти помогнат да хващаш милото на местопрестъплението. Бъди нахакана мацка и запомни тези неща:

1. Резки движения на главата – това правят лъжците, на които им е бил зададен директен въпрос, но те не искат или не са в състояние да отговорят също толкова директно. Дърпане назад, наклоняване напред или отмятане настрани – това прави мъжа, дето се мъчи да те качи на черешата.

2. Замръзни! - Глас казва, че не само спокойните стоят на едно място. Патологичните лъжци предпочитат да стоят като препарирани и да гледат човек директно в очите дори без да мигат. Така сякаш допълнително го уверяват в достоверността на думите, които казва. Спокойните движения са съвсем нормални по време на разговор и са продиктувани от подсъзнанието. Непомръдването е точно обратното. То е явен знак, че нещо не е както трябва и смърди!

3. Почесване там, дето не го сърби – Инстинктивно потрива някоя част от тялото си и обикновено тя се намира в горната половина на торса. Най-докосвани са носа, челото, ушите. Също така може да потрие гърлото, стомаха или гърдите си.

4. Изпадат в подробности – лъжците си въобразяват, че като опишат някоя лъжа в най-малките детайли, то тя изведнъж става реална. При това до такава степен, че самите те започват да си вярват и да си представят картината на това, което разправят. Онзи, които иска да те слънгоса яко ще ти подаде толкова много информация, че ти да се отегчиш, да сметнеш, че въпросът е изчерпан и никога повече да не повдигнеш темата.

Снимка: www.wallsave.com
Автор: Dani

4 категорични знака, че те пра'ят на маймунаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)