Меню от храни за лицето срещу акне и бръчки

Меню от храни за лицето срещу акне и бръчки

Бабините рецепти си остават вълшебен цяр, който понякога задминава и най-модернистичните и революционни продукти на козметичните гиганти. Околната среда и начина ни на живот „белязват“ кожата на лицето и ако не се полагат правилните грижи тя се състарява преждевременно. Епидермалното покритие на лицето е огледало на вътрешното състояние на организма. Влияят му храносмилането, настроението и емоциите. Най-категоричния знак за нарушение в баланса на тялото ни са пъпките и акнето.

Домашните рецепти за разкрасяване и заздравяване на кожата имат неписано правило, което гласи, че човек не бива да се маже с нищо, което не би хапнал. Предлагаме ви няколко рецепти за маски, които не лекуват трайно акнето, а само временно успокояват положението преди да се потърси лекарска помощ. Действат и превантивно, но най-хубавото им качество е, че подхранват кожата и й дават всички необходими витамини и минерали, които тя не може да си набави само от храненето и миенето с препоръчани от дерматолозите препарати.

Хумус от ягоди и лимони

Смесват се 1 ч. л. лимонов сок, 1 яйчен белтък, 1 и 1-2 ч. л. Мед,1-2 чаша ягоди. След това се намазват върху добре почистена кожа. След 10 минути се отмива с топла вода.

Тонизиране с ябълков оцет

В съотношение 1:1 се смесват 1 с. л. суров нефилтриран ябълков оцет и 1 с.л. хладка филтрирана вода. С памучен тампон, напоен с разтвора се обтрива кожата на лицето и се стои така няколко часа или с колкото време разполагате без да отмивате кашицата. Жаждата на кожата трябва да се утоли като се преспи с един слой кокосово масло върху кожата на лицето и шията.

Ексфолиант със сода за хляб

Прави се паста като първо се сипе содата в купичка и поетапно се долее вода към нея, докато се бърка интензивно. Съставките са хладка филтрирана вода и 1-2 с. л. сода за хляб. Лицето се масажира с кръгообразни движения и се отмива след няколко минути.

Боровинкова магия

3-4 чаша с боровинки, 1-2 чаша грозде без семки, 4 ч. л. сок от лимон, един пакет обикновен желатин, 2 с. л. овесени трици

Гроздето и боровинките се правят на фина каша с пасатор. Желатина се смесва заедно с овесените трици и лимоновия сок, докато се получи хомогенна смес. Добавят се миксираните плодове към тази смес, докато се превърне в гладка. При нужда се долива вода и се пъха в хладилника, докато се стегне. Маската е шок за кожата и стяга порите моментално. Намалява отделянето на себум и спира раздразването на кожата. Това слага край на никненето на нови пъпки и започва оздравяването на старите. Оставя се да подейства около половин час и се отмива.

Снимка: d277vln4jzkhhg.cloudfront.net
Автор: Dani

Меню от храни за лицето срещу акне и бръчкиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)