Коледната украса в Германия – богата съкровищница от цветове и материи (видео)

Коледната украса в Германия – богата съкровищница от цветове и материи (видео)

Германците никога няма да си позволят да сложат в дома си изкуствено коледно дръвче. За местните жители Коледа и Нова година са онова специално време от годината, в което въображението им може да заработи на пълни обороти, за да превърне от скучната градска среда приказен пейзаж със светлини, сняг и много уют. Всяка година се надпреварват да измислят по-оригинални идеи от предходната. И все не им се струва достатъчно. Черпят вдъхновение от женските бижута и правят украсата от златни, сребристи и всякакви блещукащи платове и хартии.

От началото на ноември до средата на януари догодина немските улици и домове ще засияят от гирлянди и играчки от кадифе, коприна и злато. Цветове като тъмносиньо, смарагдово и преливащи меки тонове като бяло, кремаво и сиво ще присъстват неотменно в коледното настроение. Тематиката, на която са посветени украшенията на 2013 г. в Германия идва от безконечната красота и мощ на природата. Пустиня, море и джунгла ще се преплетат в идеята цялата страна да бъде преобразена по необикновен начин.

Клиентите ще бъдат изправени пред истинско предизвикателство – да не изневерят на традициите, но и да си изберат най-екзотичната играчка от огромното разнообразие, изложено по моловете в цялата страна. Клаудия Херке е най-добрият експерт по коледна украса в Германия. Нейната фирма е основана във Франкфурт. Тя признава, че се чувства като дядо Коледа, защото през цялата година работи, за да проучи нагласите, предпочитанията на хората и тенденциите на пазара, за да създаде най-креативните продукти и да ги предложи на потребителите през последния 12-ти месец.

Херке издава, че украсата на масата в празничните вечери ще започне от непретенциозните ядки и сушени плодове и стигне до паунови пера, скъпи и редки цветя, разположени върху салфетки от кадифе, обшити със скъпоценни камъни. Специалистката дава съвет на добрите домакини да се залага на луксозния и естетически вид на украсата. Тя добавя, че трябва да се намери златната среда между кича и класата, за да не изглежда всичко толкова претрупано, че гостите ви да не си намерят чиниите с блюдата, които сте приготвили за тях с много любов и топлина.

Червеното остава като неотменна част на украсата. Според Херке обаче този страстен цвят ще се съчетава с тюркоазено, снежнобяло или сиво. Международният коледен панаир, който се провежда в Германия тази година направи впечатление с големи ангели, изработени от дърво. Единият винаги е оцветен в червено, а другият в сиво. Сови и катерици, направени от дърво, порцелан и плюш ще допълнят фауната на еленския впряг. Като традиционна си остава декорацията от борови шишарки, клонки, ядки и жълъди, само че отново обагрени в наситено червено.


Видео:

Снимка: static.guim.co.uk
Автор: Dani

Коледната украса в Германия – богата съкровищница от цветове и материи (видео)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)