Ударна офис тренировка за стягане на тялото, докато стоиш седнала (видео инструкция)

Ударна офис тренировка за стягане на тялото, докато стоиш седнала (видео инструкция)

Спортът изисква нагласа и малко време. Такива ние просто нямаме. Причините са многобройни, но оправданията – излишни. Един ден се събуждаме и съзираме грозната истина, която ни укорява отсреща от огледалото – затлъстяване, подпухване и състаряване с поне 5 години. И всичко това заради заседналия начин на живот и постоянното ненамиране на време за малко упражнения. Не е нужно да затваряш крупни суми за специализирани столове, за да спреш болката в ставите и сковаността в тялото.

Здравните специалисти препоръчват във всеки един момент да се търси възможност за раздвижване на мускулите и кръвоносната система. Например можем да вървим пеша до работа, да се изкачваме по стълбите, да правим малки тренировки дори зад бюрото в офиса. Няма нищо срамно, не е и смешно. Похвално е да правиш всичко необходимо, което те кара да се чувстваш удобно в кожата си.

Протягане, каране на въображаемо колело и ставане от стола без използването на ръцете са само малка част от богатата програма, която един стол на служебното място може да ти предостави.

1. Натоварване на бедрата – Сяда се на края на стола като се събират едно до друго стъпалата. Коленете също трябва да се опрат. Гърбът се изправя и започва повдигане на всяко коляно, като през това време пръстите на краката трябва да се изпъват към тялото. Прави се, докато почувстваш щипене на мускулите и умора.

Тлъстините по бедрата се изгарят със следното упражнение – както си в седнала поза събери коленете и хвани седалката отстрани с ръце. Започни натискане с ръцете и краката надолу, докато издържиш. Това напрягане трябва да се повтори до 20 пъти и да трае по няколко секунди.

Стягането на бедрата се прави като се поставят стъпалата под стола на нивото на раменете, гърбът се изправи и се започне натискане на лява и дясна пета в пода. Това движение затяга и коремните мускули. Повтаря се по 10 пъти за всеки крак.

2. Натоварване на гръдните мускули – сяда се на ръба на стола и се изправя гърбът. Подлакътниците се обгръщат така, че лактите и предмишниците да останат от външната страна. След това със стягане на мускулите започват опити за събиране на подлакътниците към тялото, които трябва да продължат до 20 повторения. Силата се задържа до 10-секунди.

3. Натоварване на коремните мускули – Заемаш удобна поза на стола, изправяш гърба и събираш коленете, като леко повдигаш краката, докато издишаш. Ръцете трябва да са с изведени лакти назад, а дланите да сочат напред. Движението се повтаря до 30 пъти.

4. Натоварване на цялото тяло – Това се постига със заменяне на стола с фитнес топка. Докато тялото стои върху нея то ще се мъчи да се задържа отгоре й като балансира и без да усещаш ще стяга всичките ти мускули. На всеки 15 минути започни да подскачаш леко, така че топката да пружинира под теб. Силата и резултатите, които тази поза дава заменят клековете и подскоците.


Видео:

Снимка: www.brookstone.com
Автор: Dani

Ударна офис тренировка за стягане на тялото, докато стоиш седнала (видео инструкция)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)