Имате торбички под очите? Чуйте какво ги причинява

Имате торбички под очите? Чуйте какво ги причинява

Ако имате торбички под очите, то знайте, че не сте сами. Това разбира се, не е успокоение. За образуването има има няколко причини. Ето какви могат да бъдат:
В някой случаи, досагите представляват натрупана подкожна течност. Тя се събира в нежния и чувствителен участък заради сенна хрема, настинки, инфекции и раздразнени синуси.
Промяната в циркулирането на течностите из организма се забелязва най-напред по зоната около тънкия пласт кожа на очите. Човешкото тяло е съставено предимно от течности, а те пътуват от области, в които има ниски нива на сол, към тъканите с по-завишени. Недоспиването, пресоляването на яденето и сълзите също си казват думата за появата на неприятния дефект.
Няма как да започнете борбата срещу торбичките, ако не знаете на какво се дължат те. Консултирайте се със специалист и ако той установи, че имате проблем с алергии и синусите, ще ви предпише лечение. Почти не се случва торбичките да са симптом за заболяване, но ако се появявате без да имате алергии, потърсете лекарска помощ.
Позата ви по време на сън, също може да се окаже ключов фактор. Възможно е след спане по гръб или само на едната страна, на сутринта да са се появили белези на умора заради нарушено кръвообращение.
Гримът дразни очите, те започват да сълзят и да се натрупват излишни течности в капсулирани възглавнички под очите. Затова винаги почиствайте добре лицето си преди сън.

Снимка: img2.grad.bg
Автор: Dani

Имате торбички под очите? Чуйте какво ги причиняваРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)

  

Коментирай и ти