Каварна е рок столицата на България

Каварна е рок столицата на България

Каварна определено знае как да привлече вниманието на туритстите. Тя залага на концертен, културен и спортен туризъм през тази година, съобщават от областната администрация в града. За града летният туристически сезон започва през май с празниците на града. Каварна ще празнува между 6 и 9 май, а на 10 и 11 май ще се състои десетото издание на международния детски фолклорен събор "С България в сърцето”.

Дни по-късно, на 15 май, се слага началото на световното първенство по голф. 1 и 2 юни са отделени за най-грандиозното събитие организирано през годината в окръга. Става дума за фестивалът "Каварна рок”.По думите на началника на туристическия отдел в общината Коста Аргиров, големите имена в афиша ще привлекат множество музикални фенове и се очаква рекордна посещаемост, която от своя страна подпомага развитието на Каварна. Повече доходи за общината и населението, повече щастливи лица и емоционални мигове очакват хората.

Меломани от Русия, Сърбия, Македония и Румъния са резервирали и потвърдили своето присъствие. Това лято ще се състои и фестивалът "Нептун и приятели”. За финал на летния сезон, около 20 септември, е предвиден традиционният "Рибен и миден фест”.

Снимка: img.bg.sof.cmestatic.com
Автор: Stefi

Каварна е рок столицата на БългарияРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)