Закуската - най-важното хранене

Закуската - най-важното хранене

Няма диетолог, който да не потвърждава, че закуската е най-важното хранене от деня. Затова е толкова важен старта, който ще дадем на организма си и в зависимост от него ще прекараме деня изпълнени с енергия, или пък изтощени и изморени.

Така, че вместо да излезете от къщи на празен стомах, постарайте се да закусите добре, за да дадете на тялото си това, от което то има нужда. Закуската не само е здравословна, тя е от първостепенно значение за всяко по-нататъшно хранене.

Научно доказано е, че именно това първо ядене дава минимум 25% от дневния пропоръчителен прием на полезни вещества.

Вечерта тялото се лишава от храни и напитки, затова ние трябва да му ги осигурим през деня и на сутринта. Организма е под стрес, ако го лишим от сутрешното хранене.

Понякога обаче, ние правим грешка, като си мислим, че едно мазно тестено изделие от рода на баница и кифла може да е от полза за успешен старт на деня. Не е. Дори напротив.

Вредно е от сутринта да тъпчем тялото си с мазни и пържени храни – пържените яйца и колбаси са голяма грешка, тъй като веществата в тях се разграждат по-бавно и освен това, от тях огладняваме по-бързо.

Какво да правим тогава?

Да ядем балансирана храна. Или с други думи – кашкавал, житни култури, витамини, протеини и т.н.

Хубаво е и да дадете на тялото си пресни натурални витамини – фреш от портокал или грейпфрут ще ви се отрази прекрасно.

Снимка: t0.gstatic.com
Автор: Sisi

Рейтинг: 5 от 5 / (1 глас)

  

Коментирай и ти