Колко време да ограничаваме яденето?

Колко време да ограничаваме яденето?

За жените с наднормено тегло една значителна част от живота им преминава в лишения от храна и дълги диети. Задачата по отслабването не е никак лека. Някой жени дори нямат волята да устоят на всички изкушения, които им се преяждат или на стриктните правила в хранителния режим.

Средно жената се отказва от диета след пет седмици, два дни и 43 минути. Според проучване 13% от великобританките успяват да се въздържат поне 13 седмици. Други 19% прекратяват мъченията след месец, 16% издържат само седмица, а 8% изобщо не предприемат диета.

Анкета на 1000 жени, установила, че 26 години е средната възраст за слагане на началото на първата диета. Една на всеки три дами започва да се стреми да смъква кила още между 15 и 20 годишна възраст. Тенденция е една жена да се стреми да спазва диета три пъти в годината, но 12% се опитват да слабеят по 5 пъти.

Основната причина жените да започват диети е, когато се шокират от вида си в огледалото. При някой дами лишаването от някой храни се предписва по медицински препоръки, най-често бременност. Не на последно място диетите могат да се дължат на с*ксуални подбуди и желание да завоюват нечие внимание.

Най-големите изкушения по време на диета са: шоколад (48%), чипс (31%), кашкавал/сирене (26%), хляб (26%) и вино (23%). Неустоими лакомства са също бисквитите, кейковете, индийските и китайските ястия.

Снимка: img2.grad.bg
Автор: Dani

Колко време да ограничаваме яденето?Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)