Динена диета

Динена диета

За пръв път чувате за такава? Не се безпокойте, тя не е официално утвърдена. Нито пък се състои само и единствено от консумацията на вкусния и сочен плод диня.

По-скоро динята може да ви помогне, ако желаете едновременно да отслабнете и да се храните здравословно. Динята съдържа 92% вода и фибри. Тя може да ви засити, без да тъпче организма ви с вредни за вас вещества. Освен това подобрява храносмилателната система и има детоксикиращо действие. Другото хубаво при динята е, че тя естествено потиска нуждата от сладко и ви кара да си мислите, че вече сте поели нужното си количество захар и така няма да посегнете към шоколада и пастите. Няма шанс и да преядете с нея – тъй като полезността и ситостта и са високи.

Стремете се поне през лятото да ограничите и замените сладките неща с диня, както и да пиете фреш от диня вместо вредните газирани безалкохолни напитки.

Освен това динята е силно ароматна, и това я прави още по-вкусна от разните коли, фанти и т.н.

Ако се стремите да изяждате по-малки количества от останалата храна за сметка на динята, това също ще ви помогне. След всяко хранене яжте за десерт диня. Така ще си осигурите най-вкусния и полезен за вас десерт.

Снимка: cikipedia.com
Автор: Sisi

Рейтинг: 5 от 5 / (1 глас)

  

Коментирай и ти