5 сигурни начина да забравиш за проблемите

5 сигурни начина да забравиш за проблемите

Тик-так, тик-так. Времето ни притиска с всяка секунда, която отброяват стрелките на часовника. Ежедневието е динамично. Опитваме да носим по 10 дини под една мишница. Всяка вечер се дотътряме с последни сили до леглото, а сутрин имаме нужда от конска доза кафе, граничеща с дрога, за да се свестим и подготвим за поредното препускане на работа, след това на покупки, после грижи около семейството и... Чакай малко, поеми дъх, защото учените разбраха кои са най-сигурните начини да се отпуснеш и да забравиш за всички неприятности.

Всеки казва: Изгледай някоя комедия, яж шоколад и му отпусни края. Но какво разбират те за твоето състояние, а?! Нищо. С няколко малки трика човек може да каже сбогом на проблемите и стресовите ситуации и да възвърне усмивката на лицето си. Щом усетиш, че се прегаряш или потреперваш от бяс направи тези неща и ще ти мине, обещаваме:

1. Пусни си песента „Weightless” – установено е, че е най-отпускащата от цялата музика, създавана някога. Изпълнява я британската банда Маркони Юниън и е 100 пъти по въздействаща и от най-красивите творби на Моцарт. Докато изтекат 8,2 минути ще усетиш как сърцето ти забива пак в нормалния ритъм и забавя пулса до 35%.

2. Медитирай с йога асани – комбинацията от движения и различни техники на дишане отпуска мускулите и те отърсва от стреса и напрежението. Тест със студенти доказал, че медитацията с йога по 15 мин. на ден подобрява способността да се концентрираш и да не се товариш психически.

3. Навик – измисли си нещо любимо, което те кара да се чувстваш комфортно и спокойно. Когато си в труден период, преди да направиш някакво необмислено действие се поспри за 10 минути и се отдай на любимото си занимание. То ще отвори ума ти и ще ти изясни как в действителност стоят нещата. Когато сме под влияние на негативни емоции всичко ни изглежда кошмарно и противно. Дай почивка на сетивата си и те също ще ти дадат покой.

4. Изключи се от мрежата – събери телефона, таблета, компютъра и всичко, което те свързва с интернет и хората в една стая. Заключи я и прекарай известно време без комуникация. Понякога непрестанните уговорки и дърдорения с хора пилеят времето ни и започва да ни се струва, че не можем да разберем как и кога минават всичките тези години на паника, бързане и безпокойство. Разходи се в парка, намери си красиво кътче и постой за 15 мин. сама. Огледай се, заслушай се в тишината. Сега не изглеждат ли повечето ти тревоги жалки и дребни?!

5. Питие – не казваме да търсиш утеха в пиячката. Но на края на всеки напрегнат ден всеки има нужда от лека доза разсейване. Сипи си нещо приятно и потъвай във всяка глътка наслада. С всяка следваща ще забравяш за нередностите в живота.

Снимка: riseupsurf.com
Автор: Dani

5 сигурни начина да забравиш за проблемитеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)