Ретро упражнения за стройно тяло и висок тонус

Ретро упражнения за стройно тяло и висок тонус

Хиляди поддръжници на пилатеса и йогата окупират центровете в България. Леко позабрявяме за остарелите упражнения като гимнастика, аеробика и зумба танците. Мислим си, че съвременните спортове с извъртяни имена са по-полезни за тялото ни и заслепено купуваме следващата карта за следващия курс, който се появи в града ни. Изобщо не подозираме, че тренировките, които ни предлагат в модерните фитнес центрове са добре прикрити стари с нови засукани наименования.

Старата школа по аеробика датира от 70-те години на миналия век. Оттогава до ден днешен в комбинация между кардио танци. Винаги е представлявала интерес за дамите, защото е забавна, изгаря калории, повдига тонуса и ни зарежда с положителна енергия.

Вдигането на тежести е следващият спорт, който ще съпътства тренировките ни винаги. Произхожда от десетилетия назад, но се практикува масово в залите и в момента. Родното място на тежестите е Русия. Там военните са поддържали форма. Олимпийските игри са наследници на войниците. Играчите са разбрали, че всъщност силовото натоварване не само прави мускулите релефни, но и кара организма да развива по-добра издръжливост.

Гимнастиката за добро утро се практикува дори от нашите баби и дядовци. Старите хора казват, че денят ти не може да започне, ако не се раздвижиш качествено. Комбинацията от лицеви опори, клекове, преси, набирания и скачания забързват метаболизма и кръвообращението. От това можем да извличаме само добри ползи.

Зумбата е добре познатата ни аеробика, само че примесена с латино елементи от танците в горещата латиноамериканска държава. Тя започва с умерена трудност и ни докарва до лудост. Толкова е забавна и весела, че всяка тренировка си е като малък празник. Пази от диабет и сваля нивата на холестерола в кръвта. Освен това се грижи за мускулите и знае как да изгаря излишните калории.

Какво знаем за пилатеса, освен, че стана хит преди около 3 години?! Негов баща е Джоузеф Пилатес и датира от 20-те години на 20-ти век. Малко иновативно мислене за доусъвършенстването му вкарва и балерината Лоте Берк. През 40-те години на миналото столетие тя прави съчетание между балет, йога и гимнастика, които се грижат за извайването на женската фигура и се грижат за здравето. Прокарва в спортните среди метод, наречен „Lotte Berk“. Той развива гъвкавостта на тялото и подобрява способността на жената да се координира.

Снимка: fullmaxcenter.bg
Автор: Dani

Ретро упражнения за стройно тяло и висок тонусРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)