Есента е време за тези 7 неща

Есента е време за тези 7 неща

Цветовете навън изобилстват от разкош. Времето също се затопли и напомни, че все още имаме няколко седмици да се развихрим преди да изпаднем в зимен сън и с летаргично настроение да започнем да очакваме лятото и събуждането на природата. Организирай тайфата и се позабавлявайте. Ето нашите предложения за есенни занимания, с които обичаме да се разнообразяваме напоследък:

1. Пикник сред природата – Една кошница с плодове, сандвичи и напитки, одеяло и весело настроение са достатъчни, за да уплътниш идния уикенд по уникално добър начин. Обади се на приятелите и без да му мислите много изберете дестинацията. Разцъкайте белотче, поиграйте на волейбол или просто си поговорете на свеж въздух и полезна храна.

2. Екскурзия – Туроператорите предлагат страхотни възможности за пътуване в и извън страната за ден-два. Използвай почивните си дни и се включи в чуждестранно приключение, за да прочистиш старите мисли в главата си с нови преживявания и гледки. Дегустирай традиционната храна на Турция, Румъния или Гърция. Наслади се на вината им. Съседите определено имат с какво да те изумят. Освен това повечето подобни екскурзии предвиждат няколко часа за щурмуване на магазини, молове и хипермаркети. Ще си опразниш джоба, но ще си напълниш душата с готино настроение.

3. Рецепти за студено време – Разрови интернет или старите готварски книги на баба си и отсей онези рецепти за напитки и ястия, с които ще овкусяваш живота си и ще се стопляш чак до пролетта. Никога не е късно да станеш добра готвачка и да прокараш любовта през стомаха на избраника си. Ще ти бъде приятно да се топлиш в кухнята и да ухае наоколо на печена тиква или греяно вино, докато навън всичко се посипва с пухкав, бял снежец.

4. Сезонна трансформация на дома – Прибери летните декори и извади зимните. Опаковай дрехите с къс ръкав и извади пуловерите и дебелите завивки. Сложи няколко тематични растения и картини, които да те настроят за следващия етап от годината, когато ще има нови поводи за радост и семейни събирания.

5. Коледни подаръци – Сега е времето да измислиш на кого какво ще подаряваш и да започнеш да спестяваш. Последния момент ще ти коства много повече нерви и пари, затова се подготви за тура из магазините предварително. Мислите за Коледа ще ти доставят наслада и ще внесат приятен уют в дома ти. Може дори да импровизираш с една репетиция за новогодишната трапеза и да решиш с какво ще гостиш близките си, за да се представиш като перфектна домакиня.

6. Спортувай – Есента е най-опасното време, което ни предразполага към затлъстяване. Не се отпускай покрай вкусотиите и мисълта, че тялото ще ти трябва чак за следващото лято, а помисли за здравето си и се задействай във фитнес залата или парка. Спортът е инвестиция в добрия ти външен вид и прекрасното ти настроение.

7. Образовай се – Допълнителните квалификации никога не са излишни. Те правят човека по-умен, по-мъдър и по-широко скроен за останалия свят. Разшири кръгозора си с ново познание. Есента е чудесен период да свършиш всичко, за което си се канила преди време и все не са ти оставали сили и финансови възможности. Сега няма да харчиш пари за плаж и бурни купони из безбройните крайбрежни дискотеки и ще ти се отдаде шанс да се самоусъвършенстваш.

Снимка: www.terawarner.com
Автор: Dani

Есента е време за тези 7 нещаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)