Дубровник – новогодишната перла на Европа

Дубровник – новогодишната перла на Европа

Черна гора предлага прекрасна оферта за най-хубавите дни от годината Коледа и Нова година. Малката държава има население от едва 600 000 души, но е богата на природни забележителности и незабравими гледки. Близо е до България и се смята за една от съкровищниците на ЮНЕСКО. Разполага с брегова линия, която е дълга 295 километра, пъстра история и хотелски комплекси, в които контрастират битови и луксозни условия.

Отскачайки до Черна гора ще имате възможност да се насладите на блестящи фиорди, венециански църкви и уникални преживявания. Страната се опитва да се наложи на международния пазар като кътче, което задоволява и най-големите претенции на богатите пътешественици. Местните туроператори са забелязали тенденцията за нарастване на апетита към курортните градове на Черна гора като например невероятния Дубровник. Всяка година там се изсипват с до 10% повече туристи от предходните 12 месеца. Привлича авантюристите като с магнит заради комплексът Аман Свети Стефан. В предишни времена мястото е било най-обикновено рибарско селце. Сега обаче е недостъпно за местните жители и приютява чуждестранни гости. Предстои изграждането на нови курорти около градовете Тиват и Которския залив, понеже е на един час път с кола от Дубровник и туроператорските фирми се улесняват да провеждат програмите си.

Местни вина, специалитети, приказни гледки и пътешествия из планината или морето с ултра модерна яхта биха били един прекрасен завършек на 2013 година, както и на всяка друга. Въпреки, че най-популярните градове в Черна гора са по крайбрежие те носят очарованието си както през лятото, така и през зимата. Климатът е сравнително мек и позволява безкрайни разходки за опознаването на прелестите на страната. Малките рибарски селища са сгушени сред пристанищата и зелените хълмове, които се спускат и потъват в лазурните води.

Посрещащите Нова година в Черна гора ще имат късмета да се докоснат първи до новия комплекс „Заливът Лустика“, чиято първа част трябва да бъде готова до края на декември и да посреща първите си гости. Той ще гледа към морето отвисоко и ще съдържа всякакви удобства за почиващите туристи.

Снимка: i.telegraph.co.uk
Автор: Dani

Дубровник – новогодишната перла на ЕвропаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)