Закони за съчетаването на цветове

Закони за съчетаването на цветове

Има универсални, скучни, практични, енергични и забранени цветове в гардероба на всяка от нас. Обикновено избираме нещо в черно, когато бързаме или искаме да изглеждаме по-елегантни. Само че драмата не отива на всички дами и не е най-доброто решение за всяка ситуация. За да не рискуваме да изглеждаме насмешливо с неподходящи комбинации трябва да спазваме следните 4 правила:

1. Само 3 цвята в 1 тоалет – Най-добрите стилисти казват, че в облеклото ни трябва да има не повече от 3 цвята. Единият преобладава, другият подчертава, а третият се добавя само за акцент. В случай, че по панталона или блузата ни има животински и флорален принт е добре всичко останало да бъде монотонно. И трябва да се знае, че животните не обичат растенията. Винаги едното изяжда другото и ставаме за резил с кичозната си претруфеност.

2. Без нюанси на 1 и същ цвят – Лилав клин, лилава туника и палто... пак в лилаво. Ако питаме притежателките на такива ансамбли ще кажат, че всичко по тях е различен цвят, но от една гама. Няма такова нещо. Различните тонове на един цвят се сливат и докато се разхождаме по улиците приличаме на скучно петно. Дори черното обича да бъде разчупвано с други цветове. Безобразно красиво стои примесено с червено, бяло, смарагдово зелено и сапфирено синьо.

3. Оттенъци – ако тоалетът ни е в един цвят и имаме аксесоари в същия цвят то е добре поне да са по-тъмни или светли. Само моделиерите могат да определят с точност дали цветовете по една жена са един и същ тон в различни нюанси. Всеки аматьорски опит може да се окаже толкова неуспешен, че да ни коства репутацията. Освен това цветовете се делят на семейства и „децата“ (оттенъците) трябва да намерят „биологичните си родители“ (основните цветове).

4. Яркост – те са крайно необходими във всеки наш тоалет. Иначе бледите тонове ще ни превърнат в уморени, отегчени и анемични. В ярките цветове има много положителен заряд и енергия. Дори да не си достатъчно смела, за да закрещиш по улиците с червеното си палто или клъча в цвят горчица пак можеш да комбинираш „болните“ цветове в тоалета си с „енергичните“, заложени в аксесоарите.

Снимка: www.wendcollection.com
Автор: Dani

Закони за съчетаването на цветовеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)