В прегръдката на ортопедичната възглавница

В прегръдката на ортопедичната възглавница


Да спи върху пухени облаци е мечтата на всеки човек. Стойката на тялото ни показва колко сме здрави. Както получаваме съвети от родителите си и медицинските специалисти, че трябва да вървим изправени, така трябва да следим и позата на тялото си по време на сън. От нея зависи в какво настроение ще се събудим на сутринта. Главоболието, сутрешното гадене и нежеланието ни да закусваме се определят почти на 90% от неправилната форма, която заемат главата, краката и торса ни в най-дълбоката фаза на съня.

Да не говорим, че дискомфорта от неудобния матрак и високата възглавница може буквално да ни скове от болка. Това е една от причините производителите на аксесоари за спалнята да прилагат иновативни решения за доставяне на удобство за сетивата ни. Майсторите на качествен сън правят практични възглавници с причудливи форми. Вече е възможно не само да си лягаме върху перината, но и да пъхаме главата си в нея. Да я увиваме около врата си като яка или пък да се гушваме в нея като в любим човек.

Бременните жени, възрастните с проблемни стави и децата с гръбначни изкривявания се нуждаят от ганки, които да обхващат голяма част от тялото им и да я поддържат в правилна поза по време на спане. Така че те да не могат да се мърдат, кривят или връщат обратно към изкълчената поза. За хората, които работят в седнало положените пред компютъра по цял ден също е много важно да подремват с набор от меки, пухкави или релефни възглавници. Ортопедичната възглавница може да ни спасява и от хъркането.

За всяка човешка нужда е създаден определен модел. Цените на ортопедичните възглавници започват от 25 лева и стигат до солени суми, но са инвестиция в здрвето. Понякога изборът на правилната възглавница може да спасява от плексит, шипове и мигрена. Добрата почивка влияе на производителността и способността ни да се концентрираме.


В легнало положение не бива да изпитваш болка от изкривяване на врата, раменете или гърба. Проблемът изобщо не е за пренебрегване. Трябва да се търси решение в дългосрочен план, защото първоначалното сковаване на тялото след време се превръща в неспособност да се движим.
Мемори пяната на повечето добри ортопедични възглавници има способността да пази не само физическото, но и психическото ни здраве. Само с гимнастика и топло мляко за приспиване не става. Ортопедичната възглавница следва естествените извивки на врата и главата ни, докато се въртим и сучем из кревата.
Материята й дава необходимите твърдост или мекота. При покупката на такава трябва да се гледа дали е направена от материя, която е проветрива и спира потенето. Важно е да е и хипоалергична, за да не задържа в себе си прах и акари. Огледай я дали ти се струва удобна за спане по корем, по гръб и настрани.Чудиш се как ще разбереш дали си си дала парите за нещо ценно ли? Ами много просто! Още на следващата сутрин, когато станеш без болка и кисела физиономия ще ти личи по изражението на лицето. И да не пропуснем да посъветваме - идеална е за коледен подарък на родителите ни!

Снимка: hometolife.co.za
Автор: Dani

В прегръдката на ортопедичната възглавницаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (2 гласа)