Тест: можеш ли да решаваш проблеми

Тест: можеш ли да решаваш проблеми

Не е нужно да си философ, за да разрешаваш проблеми. Обикновено до това умение се стига след натрупване на определен житейски опит. Или просто ти в вградено в интуицията. Онези, които се справят най-добре с дилемите не са прекалено емоционални и разсъждават логически. Те не виждат спънки в проблема, а възможности да се докажат и да натрупат още познания за света и околните. Използват безпогрешна рецепта – микс от интуиция и логика, за да излизат чисти от ситуацията.

Представяме ви чертите на хората, които се справят лесно с проблемите. Вие от тях ли сте?

1. Ясно осъзнават проблемите и фиксират източника им, за да започнат именно от него.

2. Никога не претендират, че по-прави от тях няма. Не преследват всички възможни начини като фанатици, за да докажат, че са прави. Търсят рационално решение.

3. Излизат извън границите на собственото си мислене. Проучват какви са възможностите за действие и прилагат най-добрите.

4. Не хабят думите си напразно и не повишават тон. Използват силата на аргументите, за да убеждават хората и да изкореняват недоразуменията.

5. Осъзнават колко лесно се появяват проблеми и не ги предизвикват. Полагат усилия да не вредят на околните заради собствените си интереси. Избягват всяка реална опасност да се образуват дългосрочни негативни последици.

6. Профилактика вместо операция. Това е мотото на хората, които умеят да разрешават проблеми. Предпочитат да не се замесват в интриги. Умишлено лекуват назряващата ситуация, за да няма непредвидени експлозии.

7. Имат реални очаквания и знаят с кого могат да се правят преговори и с кого не. Виждат предварително дали възникналата ситуация ще се разреши. Знаят, че нищо не се оправя с магическа пръчка.

8. Не се страхуват. Разрешаващите проблеми знаят, че страхът е само в главите им и може да ги заключи в затвор.

Снимка: fc09.deviantart.net
Автор: Dani

Тест: можеш ли да решаваш проблемиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)