Тази зима всяка жена ще си носи кръста

Тази зима всяка жена ще си носи кръста

Масивният кръст с инкрустирани камъни се завръща с гръм и трясък в бижутерните магазини и модните тенденции в дрехите за зимата. Готик драмата може да бъде използвана смело както за ежедневния, така и за вечерния ни стил. Световноизвестните дизайнери се кланят пред модния олтар и се връщат все по-усърдно към християнските мотиви за направата на колекциите си.

Най-престижните марки забелязаха култа към кръста и масовата мания на звездите да татуират кръстове по телата си и решиха да припомнят тази ретро „висулка“ на поклонничките на актуалните модни измишльотини. Alberta Ferretti и Dolce & Gabbana, например добавят кръстове по дрехите и аксесоарите си. Правят и гривни, обеци и пръстени с кръстове.

Смята се, че кръстът е преходът между епохите на барока и готиката. Не може да му се отрече влиянието над културата и начините, по които избираме да ходим облечени дори в най-лежерните си дни. Големите лейбъли обожават да добавят малтийски кръстове по шедьоврите си. Изработват ги предимно от кадифе, кожа и много дантела. Кръстовете се делят на две категории – обемни за почитателите на грандоманията и парадирането с визията, както и на минималистични за деликатните, фини дами. Вторите са взаимствани от ретро безпорядъка на 90-те години на миналия век, когато се смесваха спортен и елегантен стил, за да създадат веселата спортно-елегантна визия. Salvatore Ferragamо предлага на клиентките си идеалното допълнение за офис стила и това е сребърният кръст.

Освен страхотно предложение за коледен подарък на дамите от обкръжението ви даваме и идея как да се пазите от зли сили. Просто потопете кръста в светена вода и той ще защитава вас и близките ви от зли влияния.

Снимка: assets.bulevard.bg
Автор: Dani

Тази зима всяка жена ще си носи кръстаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)