Съвети за лечение със сок от бъз

Съвети за лечение със сок от бъз

В миналото растението бъз е било налагано върху рани, за да заздравяват по-бързо. Днес се използва от съвременната медицина за лечение на респираторни проблеми като грип и настинки. Той лекува възпалени лигавици и отпушва носа. Зрънцата му съдържат антиракови съединения. С него успешно се борят вирусни инфекции и грип.

Черните плодчета на бъза подсилват имунната система, тъй като са богати на витамините А и В, на флавоноиди, които представляват антиоксиданти с противовъзпалителни свойства. В зрънцата има витамин С, както и аминокиселини.

Растението кара болните от грип да се потят обилно и да изхвърлят вируса през кожата. Британски изследвания сочат, че настинката съкращава продължителността си до 3 пъти. Освен това екстрактът от растението е успял да пребори свинския грип в епруветките на американски лаборанти.

Германски експеримент доказа в началото на годината, че бъзът бор затлъстяването и помага при отслабването. Консумира се след пълното узряване на зърната и превръщането им в сварен сок. Има способността да сваля високото кръвно налягане и да повишава способността на човек да се концентрира.

Снимка: www.marvi.bg
Автор: Dani

Съвети за лечение със сок от бъзРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)