Спешна Коледна грижа за косата

Спешна Коледна грижа за косата

Само няколко дни преди Коледа се налага спешно да обърнете внимание не само на състоянието на гардероба си, но и на вашата външност. Почистете зъбите, направете си Коледен маникюр, боядисайте косата си и не пропускайте да я поглезите.

Започнете с употребата на домашен балсам, който ще я подсили, ще й придаде нужният блясък и живот. И не забравяйте, че именно балсама покрива всеки косъм и го пази от вредните последствия от употребата на маша, преса или други вредители.
Използвайте авокадо, ако вашата коса е суха и краищата й постоянно цъфтят. Смесете едно към едно масло от авокадо със зехтин или лавандулово масло и намажете щедро скалпа на главата. Масажирайте няколко минути и оставете да престои половин час.

Ако искате да пригладите и омекотите косата, то ползвайте ябълков оцет. Смесете половин чаша ябълков оцет с половин чаша вода и намокрете с тази смес обилно косата преди къпане. Нека подейства за няколко минути и после измийте с шампоан.

Меда и зехтина подхранват скалпа и премахват сухотата на кожата. Смесете ги в равни количества и ако искате добавете малко бадемово масло. Масажирайте скалпа за около пет минути. Оставете да престои така половин час и измийте с шампоан.

Снимка: fabfashionfix.com
Автор: Stefi

Спешна Коледна грижа за косатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)