След 25 обърни внимание на шията

След 25 обърни внимание на шията

Бръчките идват с възрастта. За съжаление няма как да избегнем този необратим процес. Има няколко навика, които ускорят появата на бръчки: неправилна походка – с отпусната надолу глава, спане на много висока възглавница.

Ако вече сте на 25 години, би трябвало сериозно да се замислите за своя външен вид, който касае опънатата кожа. Гънките по шията се появяват на тая възраст. Тя се нуждае от хидратиране, почистване и масажи. За всекидневно почистване е добре да се ползват обогатено с витамини тоалетно мляко или гел с неутрално рН. Забравете за козметиката и заложете на сметаната с ниска масленост. Сутрин и вечер преди да влезете под душа прокарайте по шията тампон,топнат в сметана или прясно мляко. Потупвайте леко под брадичката и отстрани по врата, докато в средата е нужно да сте по-деликатни. Ако кожата ви е много замърсена, си направете фин захарен пилинг. Може да си направите лек масаж, като с помощта на пулверизатор намокрите зоната и нанесете захарни кристали. Започнете да масажирате с нежни кръгови движения в посока отдолу нагоре, докато кожата порозовее. После нанесете витаминозен тоник или лосион, за да възстановите киселинния баланс на кожата и да я подготвите за лекия дневен крем. Според козметиците, употребата на тоника повишава ефективността от крема с цели 30%.

Заложете на домашно направения тоник. Пригответе си го сами – използвайте пресен сок от краставица с добавени 2 с.л. водка.

Вторият вариант е да объркате смес от добре разбит жълтък, 1 ч.л. сметана, сок от един лимон и 1 с.л. водка.

Снимка: woman.hotnews.bg
Автор: Stefi

След 25 обърни внимание на шиятаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (2 гласа)