Ръчно изработени подаръци за Коледа (част 1)

Ръчно изработени подаръци за Коледа (част 1)

На Рождество Христово забравяме за същността на християнските традиции, за семейните събирания и уютната атмосфера в дома ни, защото все бързаме да харчим куп пари за луксозни подаръчета. Вместо това имаме шанса да поправим суетата си само след 2 седмици. Тази Коледа може да бъде по-различна от останалите като се постараем да изработим по нещо символично за най-близките си хора. С този жест ще покажем, че истински държим на тях, искаме да им дадем част от себе си и ги познаваме добре, за да знаем какво точно харесват. В няколко части на този материал ще ви предлагаме с какво можете да зарадвате любимите си същества.

Ето ги и първите няколко прекрасни идеи, които ще ви отнемат малко време и пари за реализиране, но ще стоплите няколко сърца:

1. Личен дневник – идеален е за креативните членове на семейството или за някой приятел, който си пада по писането и журналистиката. Елегантен е и може да послужи като шега, за да напомните на някой, че е по-добре да си записва вместо да разчита на паметта си. Изберете евтин тефтер или тетрадка. След това облепете кориците с лъскаво фолио, плат или опаковъчна хартия и залепете стикери, бележчици и снимки, които ще разсмиват и радват получателя с всяко прелистване. Може дори да напишете посвещение или да обясните колко е важно присъствието на човека във вашия живот.

2. Карти за игра със снимки – ако знаете, че някой от компанията ви е запален играч на карти му пригответе тесте, но место обичайните дами, попове и валета изрежете и залепете ваши снимки, на които сте заедно. После изрисувайте боята на картата и цифрата така, че наистина да стават за игра. Сложете ги в красива кутийка и просто ги връчете в подходящия момент. Ефектът ще е безценен!3. Колие – а палавата тийнейджърка, на която сте леля, или пък щурата ви приятелка, дали не биха предпочели весело бижу с много блещукащи мъниста?! Купете от скъпата корда от някой занаятчийски магазин и няколко пакетчета с различни по форма, големина и цвят мъниста. След това премерете на себе си подходяща дължина и започнете да нанизвате. Това може да ви подейства като ободряваща терапия – приятно занимание и на всичкото отгоре полезно. Завържете краищата на кордата и леко ги затопете със запалка, за да се споят или им капнете от най-силното лепило. После само обирайте лаври за находчивия си избор на подарък.
 

Снимка: www.christmasxcite.com
Автор: Dani

Ръчно изработени подаръци за Коледа (част 1)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)