Превъплъщенията на сивия цвят в декора (видео)

Превъплъщенията на сивия цвят в декора (видео)

Бетонът и скучната тераса вдъхновиха архитектите за нов прочит на романтиката в апартаментите. Жилищата в градската среда са в меко гълъбово, а не както досега се смяташе в „студено стоманено“. Графитено тъмното и елегантният нюанс, който застава между класиката от черно и бяло вече имат широко приложение из домовете ни.

Оказва се, че сивото е най-лесният и приятен за окото и сетивата цвят, когато става въпрос за интериор. Не дразни, а напротив успокоява. Мрачният му отенък стопля помещенията по необикновен начин. Прави от стаите модерни и същевременно семпли пространства.

Сивото нагажда жилището към идеята за живот в мегаполиса. Разчупва установените стандарти и намеква за динамика. Оптически увеличава мястото и позволява заиграване с различните си нюанси, например по окачения таван или подовете. Сивото успешно се слива с кафявите тонове и прави една обединяваща гама за тематичното жилище. Така няма строго отсичане на кухнята от дневната например и е по-лесно да усещаме дома си като наша единна крепост.

Разбира се, сивото може да се имплантира само по стените или само по пода, за да не заприлича всичко на общо петно, което да кара окото да блуждае и да не може да различава отделните стаи. Сивото трябва да е като музикална мистерия, а не силен крясък. Модерно в момента е облицоването на стени в изкуствен камък. Допълнителното осветление също може се вгражда в тях. Удоволствието излиза скъпо, но придава лукс и изтънченост на апартамента за десетилетия напред, така че инвестицията си заслужава. Бялата светлина на допълнителното осветление придава допълнителен блясък на сивия избор за дизайн.

Този метален цвят е капризен само към мебелите. Обича изчистени линии и масивни конструкции. Хаос и претрупаност не му понасят добре. Съчетава се в любовен триъгълник с цветовете лилаво и черно.


Видео:

Снимка: www.iidudu.com
Автор: Dani

Превъплъщенията на сивия цвят в декора (видео)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)