Правят лекарство за най-коварните болести

Правят лекарство за най-коварните болести

Медицинския факултет в Страсбург е на път да направи революция в развитието на медицината. Учените са направили молекула, която притежава силата да лекува наднормено тегло, проблеми със сърцето, болести на мозъка и диабет. Цели 15 години са им трябвали на специалистите, за да създадат LNP 599.

Докато работили над проекта си, изследователите установили, че имат грешен подход към търсенето на лечение. Решили да експериментират и да не атакуват директно покосените органи на пациенти-доброволци, а да опитат да приложат лечение върху нервната им система, която според мнението им е най-големият източник на злини за здравето.

Паскал Буске и екипът му разбрали, че трябва да има нещо, което да лекува всички органи и да ги управлява като тартор на банда. Предстои провеждането на последните тестове върху лабораторни мишки и отвеждането на лекарството LNP 599 към производствената линия на фармацевтичната индустрия. Учените смятат, че благодарение на хитрата молекула и най-смъртоносните болести ще станат възможни за контролиране като „домашни любимци”.

Снимка: i.telegraph.co.uk
Автор: Dani

Правят лекарство за най-коварните болестиРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)