Правилната грижа за устните през зимата

Правилната грижа за устните през зимата

Студът и вятърът безпощадно карат устните ни да пресъхват и да се пукат. Стават болезнени когато се усмихваме и докато ядем. Има няколко начина, с които това може да се предотврати. Специалните грижи изискват навлажняване, ексфолиране и почистване. Много по-красива гледка са сочните, обемни и влажни устни, отколкото грубите, засъхнали стърготини върху устата ни.

Болните устни няма да ви спечелят целувки и мъжки погледи. Гарантираме. Слава Богу вече има качествена и евтина козметика, която прави всичко вместо нас. Балсамът е задължителен още след измиването на зъбите, защото пастата свива устните като кокошо дупе и ги изсушава. Той предпазва нервните окончания, разположени по повърхността на устните. Точно окончанията и кръвоносните капиляри правят устните ни червени при премръзване и теква кръв при напукване.

По устните няма мастни жлези и ако ние не хидратираме дверите на дъха си няма кой друг да се погрижи. Освен това устните са чувствителни при излагане на ултравиолетови лъчи без предпазен вазелин. Облъчването може да превърне устата ни в рана. Затова е наложително да носим в джобчетата на чантата освен червилото, а и гланц с жожоба и невен. Блясъкът не е вариант, защото не хидратира, а само „замазва“ временно положението.

Един път седмично е добре да се прави ексфолираща процедура. Използва се стара четка за зъби и нежно се четка по устните, за да се остържат мъртвите клетки. Всяка нощ трябва да мацвате с пръстче мед, зехтин или друго натурално масло и да ги оставите да действат през нощта.

Добре е да си закупите гланцовете от сериите на Nivea, защото са обогатени с много витамини, а и имат оцветяващи нотки.

Снимка: jalibaba.com
Автор: Dani

Правилната грижа за устните през зиматаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)