Пий кафе всеки ден, защото...

Пий кафе всеки ден, защото...

Кафето има най-голям брой фенове сред всички напитки, които съществуват. В това число и водата. Изчислено е, че за един ден по Земята се изпива толкова много кафе, колкото вода пада от Ниагарския водопад за 10 секунди. С една дума – тонове. Черният стимулант е познат като чароматно злато и се използва за ободряване по време на сутрешните ни ритуали по подготовка за напрегнатия и стресов ден. Изчислено е, че пиенето на кафе е много по-полезно от Непиенето. Затова виж причините, поради които е добре да го пийваш всеки ден:

1. Сваля напрежението – зарежда с положителен адреналин, който увеличава отделянето на хормона на щастието в организма и това автоматично оправя настроението ни и снема стреса от плещите ни.

2. Полезно е за черния дроб – а щом е полезно за него, значи помага за по-бързото отслабване, тъй като ролята на черния дроб е да пречиства тялото от алкохола, мазнините и да преработва всичко, което консумираме. Само една чаша кафе на ден намалява риска от цироза с 20%.

3. Вади от депресия – както казахме пиенето на кафе предизвиква производството на хормона на щастието и започваме да гледаме на света около нас през розови очила. Предполага се, че това му свойство се дължи на богатото количество антиоксиданти, което съдържа.

4. Подмладява – тук роля отново играят антиоксидантите. Те предотвратяват измирането на клетки и регенерират производството на нови. Така кожата не губи плътността си. Кафето подобрява метаболизма и кръвообращението, което пък придава свежест и руменина на тена.

5. Ставаме по-подвижни – чак професионални спортисти надали можем да станем само от една конска доза кафе, но адреналинът, който черната напитка дава е достатъчна мотивация да направим една обиколка на парка в повече от обикновената бройка, която сме свикнали да навъртаме.

6. Грижи се за здравия ни мозък – не само, че подобрява способността ни да се концентрираме, но и пази от Алцхаймер, Паркинсон и всички коварни болести, които са в състояние да съсипят мозъчното ни здраве и психиката. Тези страшни болести покосяват „архива“ в човешката глава и го изтриват. Кафето обаче се бори успешно срещу това явление и подобрява качеството ни на живот. Дори японците смятат, че голяма част от дълголетието им е свързано пряко с консумацията на кафе. Останалата идва от хапването на ориз.

Снимка: www.coffeemarvel.com
Автор: Dani

Пий кафе всеки ден, защото...Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)