Новата мания на звездите - суровоядството

Новата мания на звездите - суровоядството

Всички сме чували за суровоядството. В последно време обитателите на Холивуд направо са се побъркали по странния хранителен режим, който напълно и изцяло се състои от ядене само на сурови зеленчуци, плодове, ядки и пълнозърнести храни. Забранени за захарта, алкохола и кофеина. Медът е позволен.

Един от звездните привърженици на суровоядството е Деми Мур – тя е много поддържаща се жена и въпреки възрастта си, все още изглежда страхотно. Много актриси и манекенки, два пъти по-малки от нея не могат да и стъпят на малкия пръст.

Друга „суровоядка“ е Натали Портман. Красивата актриса е голям фен на хранителния режим и се храни само и единствено с плодове и зеленчуци, без изобщо да консумира каквито и да било продукти от животински вид.

Ако вие също желаете да се присъедините към холивудските звезди, почитатели на суровоядството, просто забравете за 90% от храната, която консумирате сега. Хранителния режим е определено доста строг, лишен от захар, мазнини, протеини и др.

Както всички други диети, обаче и суровоядството има много „за“ и „против“. Оказва се, че организма няма нужда от ензимите, които зеленчуците му дават, защото си ги синтезира самостоятелно.

Но суровоядството не е чак толкова опасно, колкото изглежда. Много важно е то да се балансира и организма да получава цялото количество енергия, от което се нуждае.

Снимка: 1.bp.blogspot.com
Автор: Sisi

Новата мания на звездите - суровоядствотоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)