Неподозираното "злато" - Чай от липов цвят

Неподозираното "злато" - Чай от липов цвят

Вие какъв чай предпочитате – мента, лайка, плодов? А какво мислите за липовият цвят. Той е идеален при настинка. Благодарение на съдържащите се в него флавоноиди, фитонциди, ефирни масла, дъбилни вещества и витамин С той е истински убиец на вирусите. Тези негови съставки са виновни и за антиоксидантно, противовъзпалително, антихистаминово му действие.

Липата е незаменима при отслабване, за лечение на бъбречни заболявания и нарушена обмяна. Силният аромат на липата успокоява и е в състояние да тушира неврози и стресоподобни състояния.

Чаят от липа понижава високата температура и премахва симптомите на интоксикацията. Не можете да заспите – достатъчно е да си запарите липов цвят и всяка вечер да изпивате по една чаша.

Този жълт цвят е няма конкурент при справяне с главоболие, мигрена, световъртеж и невралгии. Нормализира кръвното налягане, като го смъква до здравословни граници и вкарва в норми сърдечният ритъм, пази от аритмия.

Могат да му се доверят и жените в менопауза. Чаят от липов цвят помага при хормоналният дисбаланс.

Може да ги пиете, ако ви мъчи кашлица, бронхит и трахеит.

Списъка с полезните му свойства се допълва още от помощта му при разстройство, жлъчни заболявания, стомашни болки чаят от липа помага нещата да се неутрализират, защото увеличава секрецията на стомашен сок и регулира продукцията и движението на жлъчните сокове.

И за финал: липовият цвят съдържа фитохормони с подмладяващо действие, които извличат излишните течности и редуцират целулитът.

Снимка: img.gotvach.bg
Автор: Stefi

Неподозираното "злато" - Чай от липов цвятРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)