Най-зрелищните европейски градове за посрещане на Нова година (част 1)

Най-зрелищните европейски градове за посрещане на Нова година (част 1)

Един живот не стига, за да се нарадваме на всички красоти, култури и традиции, които пазят държавите на планетата ни. Ние българите обаче сме привилегировани, защото живеем на Стария континент с най-забележителните градове в човешката история. Архитектура, съчетания от природа и сгради и неописуеми гледки. На това ще станеш свидетел, ако решиш да си спретнеш едно околоевропейско пътешествие и разгледаш какво има на парчето земя, на което си израснала. Има 10 града, които трябва да видиш поне по веднъж със собствените си очи, тъй като ще променят коренно представите ти за живота и делото на креативната човешка ръка.

Специализирания туристически сайт на вестник USA Today 10Best.com направи класация за най-добрите дестинации в Европа и ти препоръчва да идеш там:

1. Рига, Латвия – наскоро столицата на държавата-джудже бе почернена от страшна трагедия, но това не й пречи да е най-желаната точка в света от запалените туристи. Градът бе обявен за Европейска столица на културата за 2014 г. Наричат го „перлата на Прибалтика“. Той е динамичен и може да разкаже една от най-богатите култури на Земята. В Рига е най-голямата колекция на Арт Нуово сгради в Европа.

2. Берген, Норвегия – Сгушен е в хълмове и фиорди. Къщите са с ярки покриви и образуват живописна гледка, която никога не може да бъде забравена. Берген е втори по големина в страната и привлича много туристи с перфектните условия за зимни спортове.

3. Инсбург, Австрия – Стана един от най-готините зимни курорти в Алпите, след като приюти като гостоприемен домакин Зимните олимпийски игри. Планинските върхове са вечно посипани с бял снежец и докато пиеш питието си от Стария град ще имаш късмета да съзреш една от най-пленителните гледки ever.

4. Дубровник, Хърватия – от сънародниците ни се предпочита най-много за посрещане на Нова година. Той изглежда внушителен и страховит. Според американците е най-стилният град в Европа. Представлява огромно яхтено пристанище за тузарски лодки, опасано от укрепления от 14-ти век. Има идеално изложение на Средиземно море, а между стените има цяла оранжево-червена долина от покриви на красиви къщи. Слънцето грее ярко през 250 дни от годината.

5. Честър, Обединеното кралство – Градът се състои от туристически улици, по които погледът ти може да се изгуби от изобилие от забележителности. Мястото е препълнено от сгради във викториански стил. Градът е опасан от римски стени и има много търговски райони – мечтата за всяка жена. Дървените къщички-магазини по пешеходните алеи ще те заблудят, че си в Германия, но всъщност са част от съвременната архитектура за удобство и комфорт на посетителите.

Снимка: www.hdwpapers.com
Автор: Dani

Най-зрелищните европейски градове за посрещане на Нова година (част 1)Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)