Най-добрата терапия против косопад

Най-добрата терапия против косопад

През есента жената си мени козината и през зимата положението става нетърпимо. Косата пада стабилно в месеците между лятото и зимата и принос за това имат и агресивните шампоани, с които къпем гривите си. Косата става по-рядка и чувствителна. Когато снегът започне да трупа слагаме шапките и качулките и се сбогуваме с изящната и добре подредена прическа. В резултат косата се омазнява по-бързо и се налага да я мием често. Това я изтощава още повече. Мъките нямат край.

Всъщност имат и се наричат маска с тривитаминол. Препаратът е предназначен за ветеринарна употреба върху овце и коне, за да им растат вълната и гривата. Напълно безвреден е за хора и върши чудесна работа само след 2-3 терапии.

Рецептата е елементарна. Има я в няколко варианта, но ние винаги сме казвали, че по-добри идеи от бабините няма. Затова я прилагаме в следния вариант:

- 1 с.л. тривитаминол

- 1 с.л. спиртен алкохол

- няколко капки зехтин

- жълтъкът от 1 яйце

Тривитаминолът и алкохолът се смесват и се затоплят за няколко секунди на котлона. После се прибавят зехтинът и жълтъка. Сместа се втрива в корените на главата с масажни движения. След това слагаме кърпа на главата и стоим така колкото време можем да издържим или имаме. Най-добре е с маската да се стои повече от час. Банята на косата става по стандартния начин – шампоан, балсам и изплакване.

Процедурата ускорява растежа на косата и спира пълненето на канала и четката. Терапията възстановява прекалено изтощена коса без да се налага да се реже и е особено подходяща за дами, които използват много стилизиращи продукти и уреди за направата на прическата си.

 

Снимка: fitwell.bg
Автор: Dani

Най-добрата терапия против косопадРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)