Китайци: Сладкият пелин трепе рака на гърдата за 16 часа

Китайци: Сладкият пелин трепе рака на гърдата за 16 часа

Народната китайска медицина се смята за една от най-добрите, въпреки революциите в съвременната. Азиатците не напразно са едни от жителите на Земята с най-висока продължителност на живота. Те търсят решение на здравословните си проблеми в природата, защото смятат, че източникът на вредни облъчвания предлага и противоотрова.

Китайците смятат, че билката "Sweet wormwood" или "сладък пелин" може да убие всички злокачествени клетки на рака на гърдата само за 16 часа. У нас растението е познато като артемисинин. Проучване поместено в "Life Science" сочи, че илачът може да се пие превантивно. Според изследването консумацията на сладък пелин може да намали предразположеността на жената да хване рак до 28%. Експеримент с болни пациентки доказал, че силата на билката не засяга здравите тъкани, а атакува само болните.

Билката съдържа големи количества желязо. В минали времена е била използвана за лечение на малария. Био-инженерите Хенри Лай и Нарендра Сингк от университета във Вашингтон се запознали с качествата на растението и решили да разберат дали има ефект и върху коварната болест, която отнема живота на хиляди жени по света всяка година. Учените установили, че терапията със сладък пелин кара туморите сами да се унищожават. Според френската компания "Sanofi" за производство на лекарства добивите от сладък пелин ще се увеличат на 60 тона годишно, за да има достатъчно за всички покосени от рака.

 

Снимка: agronavt.com
Автор: Dani

Китайци: Сладкият пелин трепе рака на гърдата за 16 часа Рейтинг: 4.0 от 5.0 / (4 гласа)