Как се лекува преяждане от празниците

Как се лекува преяждане от празниците

Ясно е, че в дните около Коледа и Нова година ще падне голямото плюскане. Леля ти Гицка ще те подкани да кусаш от ястията й, майка ти също ще настоява да уважиш усилията й да приготви лакомства, а баба ти направо ще се обиди, ако не опиташ от традиционните ястия, които само тя умее да приготвя. В такива моменти казваме сбогом на диетата и предусещаме как след има няма няколко преяждания ще се движим чрез търкаляне.

Дори да караш само на салати пак има вероятност да наддадеш с до 15 килограма, ако вдигаш наздравици с алкохол през 15 минути. После идват гузната съвест, угризенията и разкаянията, но храната вече е изядена, а питиетата изпити.

Британски експерти по диетология са изчислили, че една жена трябва да тича в продължение на 5 часа и 2 минути, за да смъкне калориите, с които е прегрешила, макар да не е имала нужда или дори да не е искала. Плуването е идеалният заместител на тичането. Така че ако се усещаш тежка и подута след празниците може да избегнеш потенето в залата като се топнеш в басейна за няколко дължини. Само че трябва да си спретнеш един маратон от 7 часа, ако искаш да се отървеш от всичко излишно, което си погълнала.

Иронично е как прекарваме по цяло денонощие в кухнята, за да се подготвим подобаващо за празниците, а накрая всичко се омита от чиниите за броени минути. Всеки организъм се нуждае от почивка. Затова си я дай непременно, ако не искаш след време да харчиш парите си за лекарства вместо за модни дрешки и аксесоари.

Часовете за плуване и тичане могат да се разбият на порции в рамките на една седмица. Прави тренировките през най-много 2 дни, за да имат ефект.

Снимка: db2.stb.s-msn.com
Автор: Dani

Как се лекува преяждане от празницитеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)