Как се хранят жените със стройна фигура

Как се хранят жените със стройна фигура

Диетологът Кери Торенс съветва дамите да се хранят здравословно, за да имат ефект тренировките им за поддържането на страхотна фигура. Специалистката е категорична, че балансът в живота идва най-напред с хранителните навици. Според нея именно начинът, по който ядем предопределя до колко трудно и непоносимо ще е ежедневието ни и дали ще имаме сили да спортуваме.

В случай, че ядем правилно ще сме заредени с енергия, мотивация да покоряваме върхове и мозъкът ни ще е в състояние да се концентрира по-продължително време. Режимът на закуските, обедите, вечерите и междинните хранения побеждава чувството на умора. За да е правилен трябва да включва зареждащи с енергия въглехидрати, възстановяващи мускулите протеини, витамини и минерали за идеалното функциониране на организма.

До два часа преди да влезеш в залата трябва да ядеш въглехидрати, които се разграждат бавно, за да те поддържат сита и жизнена. Такива са например овесените ядки, оризът или пълнозърнестият хляб, комбинирани с месни протеини като пиле или риба тон.

Правилото е „малки порции, но по-често хапване“. Затова сладките плодове и чаша вкусно смути въздействат страхотно върху организма половин час преди да започнеш тренировката си. Само че за повече енергия ще са ти необходими и шепа стафиди или филийка с мед и масло.

Картофи и паста трябва да хапваш след тренировка, за да се възстановиш. Това са въглехидратите. А на мястото на протеините можеш да консумираш нискомаслени млечни продукти, риба или пилешко. Плодове и овесени бисквити са добра идея за следобедна закуска.

Не бива да се пренебрегва значението на течностите. Добре е да се пият често и да се разнообразяват, за да ти е вкусно – вода, чай, сок, айрян и смути. Те запълват голяма част от мястото в стомаха и дават усещане за ситост. Затова първо пийни едно гъсто смути преди да се нахвърлиш върху храната заради фалшиви симптоми на глад.

Снимка: comme.com.au
Автор: Dani

Как се хранят жените със стройна фигураРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)