Как да запазим прическата си идеална дори под натиска на шапката

Как да запазим прическата си идеална дори под натиска на шапката

Колкото и да ни се иска да се перчим със страхотните си гриви, градусите навън не позволяват да ходим „гологлави“. Слава Богу има толкова красиви шапки и калпаци на българския пазар, че е много по-добре да си слагаме аксесоарите, отколкото да не се възползваме от перфектната визия, която ни дават. От гизденето ни обаче страда най-много косата. Тя се сплесква под шапката и се омазнява много бързо. Не можем и да я носим на кокове и определени прически, защото няма да успяваме да закрепим шапката както трябва. Пълен кошмар!

Има няколко трика за запазване на косата идеално стилизирана. Един от тях се състои в използването на продукти с колаген, които се слагат в корените на косата, а не по дължината на косъма. Една кратка консултация с фризьора ти ще ти отвори очите кой продукт и коя марка са най-подходящи за твоя тип коса.

След свалянето на шапката трябва да се прокарат пръсти през кичурите, за да станат пак въздушни и да се върнат в предишната форма, в която си ги поставила. Единственият проблем с употребата на такива продукти е, че ефектът им минава, когато косата бъде сресвана често. Затова е по-добре да се разчита по-често на пръстите.

Аргановото масло също има способността да поддържа идеалната форма на прическата. Причината е, че то неутрализира влиянието на околната среда и негативните последици от студа върху косата. То е богато на витамини, на полезните омега 3 и 9 есенциални мастни киселини, които го превръщат в "оръжие" за борбата с преждевременното стареене на кожата на главата. Трябва обаче да се купува от професионалните дистрибутори на козметика или от специализираните магазини. От аптеката се продава натурална течност, добивана в Мароко, която ще ти направи косата мазна. Добре е косата да бъде подстригвана всеки месец по малко. Това няма да я ощети откъм дължина, а само ще запази жилавостта и еластичността й.

Балсамът за заглаждане на косата и фиксирането му със сешоар са друга хитра стратегия. Продуктът подхранва косата и я приглажда, за да стои лъскава и копринено мека. Предпазва от прекомерна употреба на преси за коса и от изгаряне на косъма. Продава се под формата на гел или на спрей.

Колкото по-често миеш косата си, толкова по-лошо ще си отмъщава тя заради непрестанното третиране с агресивни препарати. Затова си купи сух шампоан и ако на втория ден прическата ти вече е увиснала и капеща от излишен себум втрий в корените от сухия шампоан, за да дадеш на косата си още един ден без миене. Това я заздравява и я предпазва от силно изтощаване и опадване.

 

Снимка: www.artfire.com
Автор: Dani

Как да запазим прическата си идеална дори под натиска на шапкатаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)