Как да си направим сух крем за ръце

Как да си направим сух крем за ръце

Направеното у дома от нас, с природни съставки няма конкуренция. Каквото и да си говорим козметиката по магазините съдържа твърде много вредни съставки, които по-скоро пречат, вместо да ни помагат.

Нека сега ви научим как да направите сух крем за ръце! Прави се на малки кубчета, които на стайна температура не се разтапят, но при телесната топлина започват да омекват и лесно могат да бъдат нанесени върху ръцете. Доста интересно, нали!

Дамите със суха кожа могат да се сбогуват с досадното изпръхване на ръцете.

Нужни са ви:

*4 лъжици кокосово масло

*1 лъжица зехтин

*2 лъжици настърган пчелен восък

*няколко капки етерично масло – сандалово дърво, лавандула, мента, портокал, канела или други, по ваш изборСложете кокосовото масло, зехтина и восъка в съд и затопляте на водна баня, докато се нагорещи до такава степен, че восъкът да се разтопи и съставките да се смесят. За целта все пак трябва да разбърквате, нали! След това отстранявате от котлона. Добавете етеричните масла и отново бъркате.

Готовата смес наливате внимателно в силиконова форма за лед. Хубаво е да ползвате по-малки формички. Нека изстине.

После махнете от силиконовите формички и съберете на едно място – може да отделите всяко кубче в отделна хартийка за по-лесно и удобно. Приберете дозичките в кутия.

Ползвайте, когато намерите за добре, като просто задържите кубчето сух крем в ръце, докато леко омекне и след това разнесете с масажни движения.

Снимка: darquetan.files.wordpress.com
Автор: Stefi

Как да си направим сух крем за ръцеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)