Как да се гримираме, ако сме минали 40

Как да се гримираме, ако сме минали 40

Предназначението на грима е да помага в разкрасяването на жената. Той трябва да покрива несъвършенствата на кожата и да подчертава добрите ни страни. Не бива нито да пренебрегваме, нито да прекаляваме с количеството му.

Ако ползвате правилно декоративната козметика, определено може да заличите няколко годинки от лицето си.На първо място, както вече казахме – Не прекалявайте! Не е необходимо да нанасяте безброй слоеве фон дьо тен и пудра, за да заличите бръчките. Решението не е и да се лишите от козметика.

Винаги тествайте цвета на фон дьо тена преди да си го закупите. Нека той идеално пасва на вашият естествен цвят на кожата. Нанася се сутрин на добре почистена и хидратирана кожа. Той ще прикрие дребните несъвършенства, ще изглади тена и ще направи кожата по-сияйна и красива.

Нали не си мислите, че е способен да се задържи на лицето ви през целия ден. Това е абсолютно невъзможно. Неговият „дневен“ срок е три-четири часа, не повече. Ако забележите , че се е насъбрал по мимическите линии на лицето или че кожата се е омазнила и е започнала да лъщи то леко минете с носна кърпичка, да попиете излишният себум.

Ако прекалите с ружа, лицето ви ще изглежда като на палячо и в пъти по-възрастно. Достатъчно е съвсем леко да освежите страните си, колкото да не изглеждат бледи и повехнали.

Не ползвайте матови червила. По-добре се доверете на гланцове за устни и червила с блясък в розови и червеникави нюанси.

Винаги ползвайте спирала за мигли. Но за сметка на това светлите цветове сенки не са за препоръчване. Може да си позволите и молив за вежди, но и тук важи правилото да не прекалявате.


Снимка: jenata.org
Автор: Stefi

Как да се гримираме, ако сме минали 40Рейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)