Дизайнерите искат кухнята да пари

Дизайнерите искат кухнята да пари

Както за мъжете любимото помещение е банята, така за дамите това е кухнята. Но не защото обожават да пропиляват живота си над печката и мивката, а защото им е най-уютно. Друго си е да поседнеш на дивана до прозореца, през който се разкрива живописна гледка и да се отдадеш на мигове наслада с чашата кафе. Забелязали ли сте как дори приятелите си каним в кухнята?! Затова дизайнерите настояват кухнята да има горещ интериор. Това означава в нея да се вкарат всички искрящи и парещи цветове като керемидено, червено, оранжево и кафяво.

Причината е, че тези цветове ни карат да правим асоциация с храни като шоколад, нещо топло и нещо лютиво. Според психолозите определени нюанси са в състояние да убият апетита ни или да го засилят. Например зеленото и жълтото са идеални, ако кухнята ни е мрачна, а искаме да й вдъхнем малко живец и пространство. Но и двата цвята се възприемат от мозъка ни като заповед да се успокоим и да държим организма си гладен в името на по-здравословния начин на живот. Цветовете знаят как да ни заблудят. Точно този трик прилагат специалистите за модерните кухни на 21 век.

Изчислено е, че червеният цвят привлича вниманието и сочи, че искаме да бъдем възприемани като индивидуални личности. Той презарежда енергията в нас и покачва тонуса ни. Домакините, които искат да акцентират над кухнята си и да се похвалят с обновяването й трябва да заложат на ярко червеният цвят и наситените му нюанси. Така дори вътре да е 15 градуса всички ще възприемат помещението като по-уютно и топло заради краската му.

Червената кухня е явна заявка, че в нея се случват страшни неща и жената е шефа в къщи. Уверените кулинари и опитните домакини предпочитат да внесат силата на червения цвят в дома си, когато искат да парадират с умения. Думата кухня е от женски род. Това означава, че червеното ще открои значението на кухнята за жилището и обитателите му. Цветът търпи комбинации с бяло, черно, сиво и бежово. Допустими са съчетанията с мебели от дърво, пластмаса и метал. Изобщо на червеното му отива всичко.

Снимка: www.myunva.com
Автор: Dani

Дизайнерите искат кухнята да париРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)